Brød & Gjærbakst

Surdeigspizza

izzabotn av surdeig er det absolutt beste eg får når eg skal lage heimelaga italiensk pizza. Botnen blir sprø, luftig og får ein god smak. I desse dagar har dei fleste av oss ekstra mykje av døgnet heime og gjerne då også betre tid. Då er det perfekt å starte prosessen med å dyrke surdeig
Read more

Surdeig-knekkebrød

et er få knekkebrød eg synest er så gode som dei laga med surdeig. Det vesle hintet av sur smak saman med den sprø konsistensen og frø eller anna godt på toppen er fantastisk. Mine blei ete nysteikte med ein klatt smør og litt ost, enkelt og vanvittig godt. Denne oppskrifta fann eg på ein
Read more

Saftig havrebrød

it kvardagsbrød med smak av havre er supert matpakke-brød som mettar godt. Brødet er halvgrovt med saftig innmat og ei skikkeleg sprø skorpe.

Surdeig-kjeks med urter & havsalt

jeks laga på surdeig blir sprø og smakfull snack som passar perfekt til ost og tilbehør. Desse er smaksette med ei blanding av urter og maldonsalt.

Eltefri surdeig-baguette

ersk fransk surdeig-baguette med sprø skorpe og ein klatt smør er nydeleg å setje tennene i. Enten du et den som den er med godt smør eller brukar til lunsj med masse godt pålegg, så er det absolutt verdt å vente på at surdeiga skal bli klar for å få smake.

Snurrar med raud pesto, spekeskinke & cheddar

jærbakst med pesto og fyll slår aldri feil, og det gjorde heller ikkje desse luftige og gode snurrane. Perfekte som turmat eller tilbehør til salat eller tapasbordet.

Brødsnurrar med parmesan & soltørka tomat

in brødsnurr er perfekt tilbehør til supper eller spekemat eller berre som snacks dersom du har lyst på noko godt. Desse med parmesan og soltørka tomat smakar nydeleg saman med for eks. tomatsuppe eller som tilbehør til tapas-bord med spekemat og salat.

Eltefritt surdeigsbrød

ette må vere det brødet eg har blitt mest fornøgd med nokon gong og har ein fantastisk smak og tekstur som du berre får ved å bruke surdeig. Brødet er enkelt å røre saman, har sprø og seig skorpe og ei saftig og luftig innside.

Surdeigs-hamburgerbrød

in god og smakfull burger krev også gode brød, og det aller beste hamburgerbrødet lagar du sjølv. Desse hamburgerbrøda som er laga med surdeig blir luftige, saftige og smakfulle.

Saftig langpanne-focaccia

akta på den perfekte focaccia har endeleg slutta med denne saftige langpanne-utgåva. Focaccia er stort sett alltid vellukka og smakfullt, men det er ikkje før no eg har blitt heilt fornøgd med resultatet.

Eltefritt brød

REKLAME/SPONSA INNLEGG en siste tida har det aller meste av brødbaksten eg har laga vore av den eltefrie typen. Då har brøda stort sett vore bakt i gryte og fått ein fin og rund fasong. Denne gongen ville eg ha eit «vanleg» brød og steikte det i vanleg brødform. Resultatet er saftig og godt brød
Read more

Pestosnurrar med fenalår

jærbakst med godt fyll er noko av det beste eg veit og spesielt når det inkluderer spekemat. Desse snurrane med grøn pesto og tynne skiver fenalår er nydeleg gode og perfekt tur-eller nistemat.

Pitabrød

itabrød er det perfekte tilbehør til middags-rettar. Den hole lomma i brødet kan fyllast med ulike typar kjøt eller fisk, salat eller pålegg og passar fint både til lunsj og middag.

Eltefritt rugbrød

ugbrød blir ofte meir saftige og har lenger haldbarheit enn andre brød. Dette enkle brødet lagar du enkelt og eltefritt.

Grovbrød

rove brød til kvardags er nødvendig til matpakken og desse brøda passar heilt topp til det føremålet. Brøda inneheld både rug, havre og fullkorn og er akkurat passe grove.

Kardemommeknutar

ame gjærdeig som vanlege bollar og kanelsnurrar, men eit nydeleg fyll med intens smak av kardemomme gjer desse bollane syndig gode.

Eltefrie småbrød med jalapeño & manchego

esse brøda er for deg som likar sterk mat og smelta sprø ost. Brøda passar perfekt saman med supper eller som tilbehør til salat, eller gjerne slik dei er med ein god klatt smør.

Eltefrie femkornbrød

ltefri brødbaking er noko eg stadig gjentek og resultatet blir alltid vellukka. Denne gongen ville eg lage litt meir grov og sunn bakst og då blei resultatet halvgrove brød med femkornblanding.

Solskinsbolle

olskinsbollar er kanelsnurrar som har ei «sol» av gul eggekrem i midten og smakar nydeleg godt enten det er sol eller ei. Bollane er baka med speltmjøl og blir luftige og gode.

Surdeigsrundstykke

urdeigsbrød får ein meir intens smak og skorpe som er skikkeleg seig og sprø. Desse rundstykka er laga med surdeig og har nydeleg god smak og struktur.

Olivenbrød med sitron & rosmarin

å denne tida av året synest eg det er nydeleg godt med gode heimebaka brød med gode urter og smakar som minner om Middelhavsområdet. Dette brødet er fylt opp med greske kalamataoliven, sitronskal og fersk rosmarin som definitivt er smak av sol og varme.

Lyst brød

int brød med sprø skorpe og saftig innmat er nydeleg å servere med godt pålegg eller saman med gode middagsrettar der ein kan dyppe brødet i saus eller gode oljer. Denne oppskrifta gir to middels store brød som er perfekt til nettopp dette.

Glutenfrie pitabrød

itabrød er supert tilbehør til alle mulige slags rettar og er svært enkelt å lage. Desse blir store og mjuke og er eit supert alternativ dersom du har glutenallergi.

Påskemat

åske er tid for familiehygge, hyttekos og gode måltid med dei ein har rundt seg. For dei aller fleste inneheld påska både lammekjøt, suksessterte, egge-rettar, god gjærbakst og masse søtsaker. Her er det samla saman eit lite knippe med gode oppskrifter på rettar som passar perfekt til påskekosen.

Hot cross buns

ot cross buns er søte og krydra kveitebollar som ein et i påska spesielt i Storbritannia. Bollane er originalt krydra med kanel, kardemomme, muskat, ingefær og allehånde og inneheld oftast rosiner eller tørka frukt. Det finst derimot mange versjonar av bollen med ulike krydder og andre ingrediensar. Min versjon inneheld sjokoladebitar, appelsinskal og så klart
Read more

Frøknekkebrød med bokkveite (glutenfrie)

nasande sprø knekkebrød med godt pålegg er skikkeleg godt til frukost, lunsj eller mellommåltid. Desse er laga av frø og mjøl av bokkveite og er derfor heilt glutenfrie. Smekk saman ei røre og fyll opp lageret til kvardagsmåltida du også!

Glutenfrie nanbrød

anbrød er ei sjølvfølgje for meg når eg skal ha indiske rettar til middag. Varme nanbrød med smør på dyppa i ein god og krydra saus med indiske smakar er nydeleg godt!

Glutenfrie pizzabollar

år ein treng turmat eller kosemat til kvelden i helga er pizzabollar eit perfekt val. Desse er glutenfrie slik at dei som har glutenallergi eller intoleranser også kan nyte heimelaga pizzabakst.

Eltefrie havrerundstykker

ysteikte og varme rundstykker med godt smør på er den perfekte start på ein ny dag. Med eltefrie rundstykker kan du enkelt få det utan mykje arbeid eller å bruke fleire timar på morgenkvisten. Desse inneheld havremjøl og havregryn som gir ein saftig og nøtteaktig smak.

Glutenfri focaccia med oliven

et italienske brødet har blitt glutenfritt denne gongen og resultatet blei luftig og saftig brød. Focacciabrødet er lett å lage og smakar godt med masse oliven og rosmarin.

Kanelsnurrar av spelt

o i helga er det fastelavn og då er søt gjærbakst og bollar garantert noko dei fleste har planar om å bake. Ikkje alle er like glade i bollar med krem og nettopp då er kanelsnurrar eit perfekt alternativ. Desse er baka med spelt og resultatet blei store og smakfulle kanelsnurrar.

Focaccia med ost & soltørka tomat

ocaccia er brød som ein aldri går lei og det passar som tilbehør til det meste. Her har brødet fått eit lokk av sprøsteikt ost og soltørka tomatar.

Flatbrød med rosmarin & havsalt

anuar er godt i gong og jula er eit tilbakelagt kapittel. Dei fleste har nok blitt metta på mektig julemat og søtsaker og er klare for lettare måltid den komande tida. Framleis har mange spekematrestar i hus og det perfekte tilbehør til det er flatbrød. Dette flatbrødet har mykje smak av rosmarin og havsalt og
Read more

Bakst til julefrukost

å kan ein ønske god jul til alle og endeleg er skuldrane senka etter ei hektisk førjulstid og ein herleg julekveld med mykje god mat og fine folk rundt seg! Dei fleste har nok allereie hatt både ein, to og kanskje enda fleire gode julefrukostar saman, men enda er det mange dagar igjen å ta
Read more

Glutenfrie potetlomper

kkje alle av oss er så heldige at vi tåler gluten og alle dei gode bakevarene ein kan lage. Potetlomper er sjølvsagt bakst til jul og er noko som er så godt at alle burde ete det. Desse er fri for gluten og kan derfor nytast av alle, utan at det går på bekostning av
Read more

Potetlefser

aftige og mjuke potetlefser er perfekte å bruke som tilbehør til spekemat, lutefisk eller til å fylle med ulike typar middagar. Her har heimelaga potetlomper og potetlefser også blitt brukt som lefse til tacoen med stor begeistring. Så har du lyst på god bakst til alle koldtbord og julemåltid i den komande tida og ellers
Read more

Safrankringle med vaniljekrem

afran er noko som mange forbind med adventstid, lucia-feiring og lussekattar. For meg er safran noko av det beste eg kan smaksette gjærbakst med og eg tek gjerne ein ekstra lussekatt eller to. Her har eg brukt safran som smakstilsetjing til ei stor kringle som er fylt med vaniljekrem og toppa med sukker og hakka
Read more

Gulrotbrød

rød med gulrot blir saftige og gode på smak og er ein flott måte å få i seg meir grønsaker på. Denne oppskrifta gir to middels store brød proppfulle med næringsstoff.

Eltefrie gulrotrundstykker

aftige eltefrie rundstykker med gulrot er perfekte å starte dagen med og krever lite arbeid å lage. Sett av nokre minutt til å raspe gulrot å røre saman deiga kvelden før, så har du fersk bakst til frukost neste dag.

Urtesmørloff

år du skal ha tilbehør til ei god fiskesuppe, salat, spekemat eller anna er ein god heimebaka loff perfekt å servere. Denne fletteloffen er fylt med masse godt urtesmør med kvitløk og er luftig og saftig.

Speltscones

esse små og luftige bakverka med mjuk innside og sprø utside er nydelege med ost og syltetøy eller berre ein raus klatt smør på. Perfekte å nyte varme og nysteikte ein tidleg morgon saman med ein god kopp te.

Eple-& baconbrød

akst med fyll gir eit ekstra lyft til brødmåltidet og kan sette smak på det som ellers smakar ganske lite. Dette brødet har bitar av saftige norske epler og sprøsteikt bacon i seg, så her får brødet ekstra smak frå både det syrlege og salte.

Polarbrød med fullkorn & havre

ei aller fleste av oss er godt kjende med dei mjuke og flate rundstykkebrøda med små hòl i, som går under navnet «polarbrød». Det ein del kanskje ikkje veit er at du kan lage desse enkelt og sunt på eiga hand heime. Denne varianten blei til mjuke og saftige polarbrød med fullkornsmjøl og havregryn.

Tebriks

ebriks er ypperleg å servere til frukost eller kvelds når ein har lyst på noko godt og vil ha noko anna enn dei vanlege rundstykka. Desse er fylte med masse godt smør, strandaskinke og valmuefrø eller ost på toppen.

Karamell-& pistasjbollekake

juk og luftig bolledeig med klissete salt karamell og pistasjnøtter. Kan det bli bedre? Denne bollekaka får ein fin og karamellisert botn med masse hakka nøtter og ei herleg sprø overflate.

Tomatknutar

omatknutar er småbrød som er forma som nettopp små knutar og har masse god smak av soltørka tomatar og eit lite hint av parmesan på toppen. Bruk dei som tilbehør til supper, salatar og tapas eller spis dei som dei er med ein god klatt smør.

Kvit pizza med eple, spekeskinke & smørstekt fennikel

izza med tynn botn og italiensk preg er og forblir ein av mine favorittar når det kjem til kosemat. Denne varianten har kvit saus som er det eg likar best og er toppa med masse gode råvarer. Spekeskinke, eple, fennikel og sjalottløk er blant ingrediensane og gjer denne pizzaen til noko nydeleg godt.

Pizza med tomat, chorizo & oliven

erre tanken av ein pizza med tynn, sprø skorpe og saftig og smakfullt fyll kan få ein kvar til å få vatn i munnen. Denne er akkurat slik og har smakar som chorizopølse, svarte oliven, tomatsaus, soltørka tomat og timian i seg.

Fougasse

ougasse er eit fransk brød som har sin opprinnelse langt tilbake i tid i romerriket. Brødet er det franske motstykket til den italienske focacciaen og er eit flatt brød som liknar på eit blad og er fylt med for eks. urtar og oliven eller anna godt.

Heimelaga pølsebrød

rillsesongen er over oss og tida for lange lyse kveldar med grillmat er her igjen. Då er det fint å kunne kose seg med gode pølser med heimelaga brød og godt tilbehør. Desse halvgrove pølsebrøda er luftige og mettande og passar perfekt til alle typar pølser.

Eltefrie femkornsrundstykker

in super måte å få i seg meir frø og korn på er å tilsette det i eltefrie brød og rundstykker. Då får du saftig og god brødmat med knasande konsistens som i tillegg gir magen noko å jobbe med. Desse eltefrie rundstykka blir luftige med god nøtteaktig smak frå frø og kjerner.

Eltefritt focacciabrød

aftig og luftig foccacia uten elting og andre redskap enn ei sleiv og ei gryte eller jernpanne. Denne focacciaen rører du berre saman på eit par minutter kvelden før så har du godt focacciabrød neste dag.

Sjokolade-og hasselnøttknutar

jærbakst kombinert med sjokolade kan aldri slå feil etter mi meining. Det gjorde det heller ikkje med desse nydelege bolleknutane med sjokolade- og hasselnøttfyll.

Pizzabollar

in god pizzabolle med godt fyll og sprø botn er fin kveldskos, helgemat eller turmat. Pizzabollane har eit smakfullt fyll med kjøtdeig og god tomatsaus, nydeleg spekepølse, masse sprøstekt ost og luftig botn med sprø skorpe på undersida.

Eltefrie rundstykker med brunost & valnøtter

ei eltefrie rundstykka har blitt fast innslag i vekesmenyen hos meg og får stadig ein ny smak eller mjøltype. Denne gongen er det eltefrie rundstykker med ei blanding av speltmjøl og kveitemjøl med valnøtter og reven brunost i deiga. Smaken av rundstykka blir svakt søt med eit lite hint av  brunost og knasande bitar av
Read more

Mjuke minitortilla

esse heimelaga minitortillalefsene er mjuke og saftige og perfekte til å fylle med taco eller andre gode smårettar. Tortillalefsene slepp lang hevetid og går raskt å steike, men uansett så synest iallefall eg at det er verdt den tida det tek.

Påskebrød med egg

esse fletta småbrøda med egg er perfekte som frukost, lunsj eller turniste og kanskje ekstra fine no til påska. Rundstykka er halvgrove brød med solsikke, sesam og -linfrø som er forma som ei rund flette og stekte med eit egg i midten. Egget blir akkurat som hardkokte egg og gjer at du slår to floger
Read more

Eltefrie rundstykker med solsikkefrø

å var påskeveka i gong og mange har fri og tid til lange gode frukostar. Då er nystekte rundstykker rett frå steikeovnen herleg å sette på frukostbordet og nyte saman med godt pålegg. Desse superenkle og eltefrie rundstykka med solsikkefrøkjerner er gode på smak og gir garanti for ein god start på dagen.

Focaccia med brie, fiken & rosmarin

enne gongen har det italienske brødet som vi alle er så glad i fått besøk av fransk brie, tørka fiken og fersk rosmarin. Enten du vil nyte dette med smør og litt salat ved sidan av eller bruke det som sandwich med god spekemat inni, så er smaken av dette brødet nydeleg.

Gulrotrundstykker

å bakefronten er rundstykker med gulrot kanskje den oppskrifta som har fulgt meg mest gjennom dei siste åra. Grunnen er enkelt og greit at det er lett å lage og eg får saftige og luftige rundstykker kvar einaste gong. Allikevel er det blitt lenge sidan sist dei stod på menyen, så då var det på
Read more

Eltefritt havrebrød

avre er ein fin måte å starte dagen på om det enten er i form av havregraut, brød eller frukostblanding. Her er havremjøl og havregryn benytta i eit eltefritt grytebrød.

Bollar med crème fraîche & bjørnebær

eimelaga kveitebollar er aldri feil og denne varianten med syrleg crème fraîche, søtt bjørnebærsyltetøy og friske bringebær er eit smakfullt alternativ til den vanlege kveitebollen om du vil ha noko nytt.

Brødkrans med feta, salchichón & soltørka tomat

ylt brød og gjærbakst er nydeleg godt saman med enkle salatar og til tapasbordet. Dette brødet har eg fylt med herleg fetaost, ei spansk spekepølse og soltørka tomatar som gir ein smaksrik kombinasjon.

Greske pitabrød

juke og saftige pitabrød med brente flekkar som gir god smak er perfekte som tilbehør til greske rettar og grilla kjøt. Denne varianten av pitabrød er ikkje heilt slik vi nordmenn er vande med der du får den store lomma du kan fylle med mat inni, men er meir likt eit naanbrød i konsistens og
Read more

Havrerundstykker

avre er både sunt, mettar lenge og gir ein fin nøtteaktig smak til brød og gjærbakst. Desse rundstykka med både havremjøl og havregryn er mjuke og luftige og er gode til frukost og lunsj.

Fastelavnsbollar

dag er det fastelavenssøndag og dei fleste er nok allereide i full gong med både baking og eting av bollar. Men bollar med krem er det da ingen grunn til å ikkje skulle kunne ete til andre anledningar og dagar også?! Her er uansett min versjon av kveitebollar med krem og syltetøy.

Eltefrie valnøttrundstykker

ltefrie og rustikke rundstykker med valnøtter er fine saker til både frokost og til å dyppe i suppa til middag. Aller best er dei nok heilt nystekte og rykande varme med smør på. Sprø og knasande skorpe, saftig innmat og nøttesmak. Treng eg seie meir?

Pizza med serranoskinke, gorgonzola & pære

izza med luftig og sprø botn, gorgonzola, pære, valnøtter og serranoskinke. Denne pizzaen har voksne smakar og er ein himmelsk kombinasjon av gode råvarer.

Eltefritt grytebrød med cheddar & timian

rødbaking er noko av det kjekkaste eg veit og nettopp desse grytebrøda er noko som alltid gir godt resultat. Dette eltefrie grytebrødet med cheddarost, pinjekjerner og timian er kanskje det beste grytebrødet eg har laga og blei utruleg smakfullt og luftig.

Eltefrie speltrundstykker

ltefrie brød og rundstykker ser ut til å verte meir og meir populært for tida, og det er slettes ikkje så rart. For denne måten å bake på krever lite arbeid og gir svært luftige brød med sprø og god skorpe.

Couronne med chèvre, rosmarin & spekeskinke

prø skorpe, mjuk smelta chèvre, aromatisk rosmarin, herleg salt skinke og lunt og luftig brød. Navnet couronne betyr «krone» på fransk og er ganske beskrivande for utsjånaden på denne brødkransen. Brødet kan lagast både som søt og salt variant og er ein fin måte å bruke opp restar av for eksempel pålegg på. Her er
Read more

Halvgrovt olivenbrød

it godt brød med oliven er kjærkoment tilbehør til både supper og gryter og smakar nydeleg for seg sjølv også. Dette brødet er stekt i jerngryte og blir saftig og godt med ei fantastisk sprø skorpe på utsida og ein herleg smak av oliven.

Burgerbrød med fullkorn

ersom du lagar dine eigne burgerbrød kan dei usunne hamburgerane fort bli eit sunnare alternativ og du vil kjenne at dei er mykje bedre på smak. Desse burgerbrøda er luftige og inneheld ein del fullkornsmel.

Bananbrød

lle har vi vel opplevd å gløyme bananen i fruktskåla for så å finne den når den er overmoden og brunflekkete. Det er nettopp då du skal lage herleg bananbrød som er søtt og saftig.

Pain d`Epi

ette franske loffbrødet kan du sjå i dei fleste bakeria rundt om i Frankrike. Brødet er ein slags baguette av lyst hvetemel som er forma som ei grein med blad.

Lyse valmuerundstykker

å var julaftan overstått for i år og roa har funne plass i heimen. Gårsdagen starta med ein koseleg familiefrokost der desse lyse rundstykka med valmuefrø var ein del av utvalget. Dei blei lette, luftige og saftige!

Rundstykker med tranebær & valnøtter

erske rundstykker til julefrokosten er den perfekte starten på ein fin juledag. Desse rundstykka bærer preg av julesmak med tørka tranebær og gode valnøtter.

Safranbolle med klementin-vaniljekrem

uciadagen nærmar seg og nok ein gong fikk eg lyst å eksperimentere litt med safran og bolledeig. Lussekattane er eg veldig glad i som dei er i den originale utgåva, men eg synest allikevel at det er godt å kunne variere litt. Denne varianten har ein vaniljekrem som er smakssatt med klementin inni og eit
Read more

Julekake

ulekake høyrer med no i desember og med etterspørsel i heimen måtte deiga setjast. Skal eg vere heilt ærlig har eg sjølv aldri hatt spesielt sansen for dette søte brødet med rosiner i. Det var heilt til eg satte tennene i ei fersk skive av denne julekaka vel og merke. Eg er overbevist!

Grytebrød

rytebrød er kanskje verdas enklaste brød å lage. Deiga rører du saman kvelden før på nokre minutter og neste morgen er det berre å sette på steikeovnen og varme opp ei jerngryte med lokk. Så gjenstår det å vente litt og vips så har du heilt ferskt og varmt brød til frukosten.

Safransnurrar med pistasjsmør

esse bollane er ei krysning mellom lussekattar og pistasjsnurrar og har ein spennande og god smak. Deiga smakar godt av den særprega safranen og pistasjfyllet gir ein søt nøttesmak og ein god smørsmak til det søte.

Naanbrød

eimelaga naanbrød er fantastisk godt til indiske/marokkanske rettar og som snack saman med gode dippar og lignande.

Rustikke hasselnøttrundstykker

undstykker med rustikt preg og masse smak av hasselnøtter som smakar nydeleg med både søtt og salt pålegg på. Desse rundstykka blei luftige og fikk ein framtredande nøttesmak som er perfekt for ein nøtteelskar som meg.

Solsikkerundstykker

nkle, halvgrove og luftige rundstykker med sprø skorpe og solsikkefrøkjerner. Desse rundstykka er supre til frukost og i matpakka og mettar godt.

Superenkel focaccia

ocaccia som er eit italiensk brød smaksatt med krydder og olivenolje har blitt ein fast del av koldtbord, tapas og som tilbehør til salatar og middagar også i Norge. Her får du oppskrifta på ein superenkel variant av det gode brødet.

Pizza bianca med bacon, spinat & karamellisert rødløk

elg betyr pizzatid og kos på kveldstid. Med denne oppskrifta på kvit pizza med tynn italiensk botn, sprøstekt bacon, spinat og karamellisert rødløk saman med god ost blir det høg kosefaktor.

Bollar med makronfyll

ite slår lukta og smaken av nystekte bollar. Det luktar rett og slett «heim» og vekker gode minner frå barndommen. Slik trur eg nok dei aller fleste tenker om nettopp gjærbakst og bollar. Desse bollane med makronfyll i midten og vaniljekrem eller eplemos på toppen smakar nydeleg og er perfekt haustkos.

Surdeig

urdeig har blitt meir og meir populært dei siste åra og trenden veks stadig. Baking med surdeig gir ein fantastisk smak og er mykje bedre for magen.

Knekkebrød med soltørka tomat

vardag og ny veke og då passar det vel godt med oppskrift på sunne og velsmakande knekkebrød med soltørka tomat.

Urterundstykker

undstykker med urter og krydder smakar godt med ein klatt smør og er perfekt tilbehør til haustens supper og gryter.

Flate brød med oliven & goudaost

ette brødet fekk eg inspirasjon til å lage frå ein ferie i Frankrike. Herleg sprø kantar, mjuk kjerne og smakfulle oliven og sprøstekt ost på toppen.

Brytebrødrundstykker

erske, saftige og luftige rundstykker er noko av det beste som finnest! Her har du oppskrifta på lettlaga rundstykker til frokost eller lunsj.

Mini foccacia

må italienske foccaciabrød som er perfekt tilbehør til middagar, salatar og tapasbord eller til å nytast aleine med god olivenolje.

Hasselnøttbrød

øttebrød med smak av sesam og hasselnøtter til det perfekte ostemåltidet.

Valnøttscones

ydelige nysteikte og varme scones til frukosten er den perfekte start på dagen. Her med store bitar av valnøtter og passe grovt mel slik dei er ideelle til både kvardag og helg.

Burger med chevreost & sennepsdressing

eimelaga hamburger og hamburgerbrød med ein litt annleis vri. Denne burgeren er eit spennande alternativ til den vanlege burgeren, med sine enkle og smakfulle råvarer.

Heimelaga tomatsuppe med kvitløksbrød

eimelaga tomatsuppe er noko av det enklaste og beste ein kan lage til middag. Brukar du gode tomatar i suppa så er du eigentleg garantert suksess.

Speltfiloner med grilla Brie, pære og honningvalnøtter

peltfiloner er saftige rundstykker du lagar deiga til kvelden før og så kan steike til frokosten neste morgon. Enklare blir det nesten ikkje.

Potetlomper

eimelaga potetlomper er det kanskje ikkje så mange som tenker på å lage, men det er jammen meg verdt arbeidet. I tillegg kan du bruke den type mel du sjølv ønsker , og resultatet er mykje saftigare enn dei ferdige lompene du får kjøpt i butikken.

Heimelaga knekkebrød

nekkebrød er sunn og enkel mat. Her som med alt anna smakar også knekkebrøda best når dei er heimelaga. Røra blandar du raskt saman og medan dei steikar kan du gjere andre ting.

Mini baguettesnurrar

reng du noko enkel brødbakst som tilbehør til middagen i eit festmåltid eller til helga, så er desse lyse og luftige baguettesnurrane perfekte.

Surdeigsbrød med grovt rugmel

urdeig gir ein fantastisk smak og struktur på brødbakst og er min store favoritt når det kjem til baking av brød og rundstykker. Her er surdeiga brukt i eit brød med mykje rugmel av både grov og fin type.

Heimelaga tortillalefser med spelt

eimelaga tortillalefser er både enkelt og raskt å lage. Dei kan brukast både til taco i alle variantar, wraps, som lefserullar med pålegg og i gratengar.

Brødkrans med pesto og spekeskinke

ar du lyst på ferskt brød, men er kanskje litt lei dei vanlege brødskivene? Eller har du kanskje lyst på litt godt brød som tilbehør til ein salat? Då er denne brødkransen som er fylt med gode smakar eit perfekt valg!

Mellomgrove surdeigsrundstykker

ngenting er bedre enn å stå opp til frokost med ferske rundstykker på bordet. Når brødet eller rundstykkene til og med inneheld surdeig er gleda enda større. Surdeigsbrød gir ein heilt annan smak og sett eit høgre nivå for brødbakinga, og i tillegg er det bedre for magen dersom du som mange er sensitiv for
Read more

Pistasjesnurrar med sjokolade

øndag betyr for min del avslapping og baking, og noko av det beste er nybakte bollar. Idag falt smaksvalget på to av mine favorittar, nemleg pistasjenøtter og sjokolade.

Brødsnurrar med valnøtter og ost

jærbakst blir eg aldri lei av og kva luktar vel betre enn lukta av nybaka brød eller bollar i huset?! Nei, fint lite! Brødsnurrar har blitt ein favoritt hos meg og smakar alltid like godt. Denne oppskrifta har eg brukt fleire gongar og i fleire variasjonar når det både gjeld meltype og fyll. Denne gongen
Read more

Stjernerundstykker med valmuefrø

or å gjere gjærbaksten litt meir spennande kan det vere kjekt å prøve ein ny metode på den vanlege rundstykketrillinga. Denne gongen har eg valt å lage stjerner av rundstykka, både dekorativt og litt annleis. Deiga i seg sjølv er veldig enkel og uten fancy ingrediensar, men resultatet ligg i litt ekstra omtanke under eltinga.