Drikke

Plommesaft

lommesesongen i år gav store mengder med fine plommer og med kilovis av desse måtte eg finne noko godt å lage. Resultatet blei smakfull plommesaft med gode krydder.

Mokka-iskaffe

år varmen og sola kjem fristar det med avkjølande drikker. Denne iskaffen er som ein liten dessert og kan gjerne minne om milkshake i konsistens. Nydeleg godt!

Mangolassi

assi er ein indisk yoghurt-basert drikk som blir servert som forfriskning i varmen. Lassi er også vanleg å servere saman med eit måltid og kan lagast både i søt og salt versjon. Mangolassi er som ein smoothie og smakar søtt og friskt.

Bringebærlemonade

in syrleg og frisk bringebærlemonade er perfekt å slukke tørsten med når du har lyst på noko smakfullt å drikke. Den syrlege smaken frå bringebær og sitron blir fint balansert med sukkerlaken og gir ein frisk drikk som er fint både på varme og kjølige dagar.

Kaffe-smoothie

et å starte dagen med kaffe og ein rask og energifull frukost er supert på travle morgonar. Då er det flott at du kan slå saman desse to i eitt måltid. Denne smoothien har smak av kaffe, vanilje og banan og inneheld i tillegg havregryn som gir magen litt å tygge på.

Honningmelon-lemonade

o er sommartida med sol og varme komen og då fristar det med forfriskningar i solveggen. Med lemonade med god smak av sitrus og søt honningmelon får du ein utruleg frisk og avkjølande drikk som passar perfekt ein fin sommardag.

Skogsbærsaft

okon saftperson skal eg ikkje lyge på meg å vere, men no og då fristar det veldig med eit glas kald og forfriskande drikke. Heimelaga skogsbærsaft med blåbær, bringebær og bjørnebær er friskt, søtt og smakfullt og inneheld mykje sunne vitaminar.

Krydra sjokoladekaffe

øt, krydra og varm kaffedrikk med smak av sjokolade. Denne varme kosedrikken er perfekt til haustens kalde kveldar i sofakroken.

Superenkel heimelaga iskaffe

skaffe får du i alle variantar på dagligvarebutikkar og kafè, men å lage sin eigen er både enkelt og meir økonomisk enn å kjøpe ferdig på butikken.

Jordbær- og bringebærsaft

øte, friske og smakfulle raude godbitar. Vi snakkar selvfølgelig om jordbæra frå Valldal som endeleg er i butikkane igjen for fullt. Her i form av deilig saft!