Kaker & Dessert

G2hAUoysTMmshGBO0FpHoA_thumb_769c

Kvit sjokolademousse med granola & skogsbær

yndig søt og frisk dessert med knasande kontrast er det alltid rom for. Denne desserten smakar akkurat passe mektig med søt og luftig kvit sjokolademousse mot frisk smak av norske bær og knasande havre-granola som gir tyggemotstand og konsistens.
gSm9X58xSbyMphgjfaVqeA_thumb_7593

Saftig krydderkake med karamell-osteglasur & sjokolade-smørkrem

i saftig kake med god smak av krydder og eit lag med søt og frisk glasur slår alltid an på eit kakebord. Denne med gulrot i røra blir ekstra saftig og får ekstra god smak med to ulike typar glasur. Noko for både sjokolade-og krydderglade personar blir sjeldan feil.
3q%LzEpAQIe1r1XVdnAIjw_thumb_7552

Kirsebærmousse-brownie

irsebær er fantastisk smakskombinasjon saman med sjokolade og gir ein frisk og søt smak til mektig brownie. Så har du lyst på ein sommar-variant av brownie, er dette absolutt verdt å lage.
ILoKVObARKKZrUThMS8Pmg_thumb_751d

Lakris-ostekake med rabarbrasirup

yndig gode ostekaker med smak av lakris og rabarbra er eit nytt tilskot i ostekake-samlinga. Den litt skarpe lakris-smaken funkar supert saman med søt og syrleg rabarbra og kjeks.
yFqysEe2SQOiNONb5Yw5tw_thumb_74d4

Saftig 17. mai-kake med bringebær & ostekrem

i knallraud kake med ferske bær og frisk ostekrem er passande kake til 17.mai-feiringa. Dette er ei «red velvet»-kake som har fått litt ekstra frisk smak av bringebær og pynta i raudt, kvitt og blått.
A4tsTj5tSZmAAjryE5d58A_thumb_74be

Sjokolademakron med kaffe-smørkrem

et er omtrent to år sidan sist eg laga franske makronar, og du store min så godt eg hadde gløymt at dette er! Knasande sprø utside, seig innside, mjukt fyll og smakskombinasjon av sjokolade og kaffe – det blir knapt betre!
8FWRt3xuRj+xR1wLHhkQRQ_thumb_7456

Rocky road-brownie

rownie med Kvikk Lunsj, salte pistasjnøtter og mini-marshmallows tilfredsstiller søtsuget samtidig som du får smaken av det salte. Kaka er garantert å få bein å gå på!
6icF5yU2RrWQmKDoJflAQg_thumb_7372

Sjokoladekake med gulrot

aftig og smakfull kake med gulrot, ostekrem og sjokolade-ganache som renn nedover sidene er perfekt for ein kakemons. Kaka er ei slags krysning mellom gulrotkake og sjokoladekake, så her får du alt i eitt.
V0TsY9f3QZWoJDLZmFfvqg_thumb_7265

Flødebolle med kaffi

anske flødeboller er små søte godsaker med ein botn av marsipan eller kjeks, sukkerskum med eller utan smakstilsetjing og eit sjokoladetrekk utanpå. I denne har eg brukt marsipan i botnen og fylt med eit herleg kaffiskum som er dekt av mørk kokesjokolade.
dvoqI5HjQEOJZyskstgZ2Q_thumb_7216

Brownie med salt karamellsaus

aftig, seig og klissete brownie slår aldri feil, og når ein då i tillegg toppar det med salt karamellsaus, ja då blir det utvilsomt suksess.
7oSOoLs4S6mXAAWBa56XeA_thumb_71cc

Mini galette med eple & karamell

alette er frå det franske kjøken og er rustikk pai som er steikt utan form. Desse små mini-utgåvene er fylte med syrlege eple, karamellsaus og kanel.
RwwxvmkXSgCbE6OnsRpYYQ_thumb_712f

Frangipane-terte med eple

rangipane er eit mandelfyll som ein brukar til diverse kaker og terter. Her har eg brukt det nydelege mandelfyllet til ein søt tertebotn med norske syrlege eple på toppen.
ZzRsw+%mSFa4q0J63T8YnQ_thumb_7065

Kardemommeknutar

ame gjærdeig som vanlege bollar og kanelsnurrar, men eit nydeleg fyll med intens smak av kardemomme gjer desse bollane syndig gode.
%AUqksDvTmuln6Z%jMQ_thumb_6fb8

Créme Brûlée med eit hint av hylleblomst

REKLAME/SPONSA INNLEGG en klassiske desserten créme brûlée er den perfekte måten å avslutte eit godt måltid på. Den søte og fyldige desserten er noko dei aller fleste likar. Denne har fått ein ørliten smak av hylleblomst i seg og smakar etter mi meining utruleg godt!
lbT+BMkMQ+6JamqEC6QQdA_thumb_6ee5

Tiramisu-iskake

en klassiske italienske desserten tiramisu er denne gongen blitt ei iskald utgåve i form av iskake. Smakane er framleis dei same gode som den originale utgåva, og inneheld både mascarpone, kaffe og savoiardikjeks.
lyC9VdS1QZijyWpns4tjoQ_thumb_6eb4

Solskinsbolle

olskinsbollar er kanelsnurrar som har ei «sol» av gul eggekrem i midten og smakar nydeleg godt enten det er sol eller ei. Bollane er baka med speltmjøl og blir luftige og gode.
lf4F4fxkRCq6QGMpF9WjaA_thumb_6e25

Jordbærmoussekake på nøttebotn

riske kaker med bær er perfekt no i sommarhalvåret når ein ønsker noko godt å servere gjestane. Denne kaka har ein nøttebotn med mandler, frisk jordbærmousse og ferske jordbær på toppen.
sGwytsGNSV+xR7E842Ol9w_thumb_6dd3

Pavlova med krem, blåbær & grapefruktsaus

en elska pavlovakaka kjem ein ikkje utanom når det nok ein gong nærmar seg 17.mai-feiring. Denne gongen er kaka toppa med kesam-og fløtekrem, blåbær, grapefrukt og ein grapefruktsaus. Her får du både syrleg, søt og frisk smak i eitt!
e+apCgHqRiiRJL8a%JtIig_thumb_6d8a

Mokka-iskaffe

år varmen og sola kjem fristar det med avkjølande drikker. Denne iskaffen er som ein liten dessert og kan gjerne minne om milkshake i konsistens. Nydeleg godt!
IfhOgqtkScypkXeyRXTBZA_thumb_6d08

Suksessterte med pistasj

ngen påskeferie uten den tradisjonelle suksessterta eller gulekake som den også blir kalla. Min versjon inneheld 50/50 med mandlar og pistasjnøtter som gir ein god og rund smak på kaka. På toppen har du selvfølgelig den gode eggekremen som smeltar på tunga!
aR3KgRvgSlOCKHCVBIq74w_thumb_6cf5

Hot cross buns

ot cross buns er søte og krydra kveitebollar som ein et i påska spesielt i Storbritannia. Bollane er originalt krydra med kanel, kardemomme, muskat, ingefær og allehånde og inneheld oftast rosiner eller tørka frukt. Det finst derimot mange versjonar av bollen med ulike krydder og andre ingrediensar. Min versjon inneheld sjokoladebitar, appelsinskal og så klart
Read more
tgHLdkHcRry7yr+seReKGg_thumb_6ca8

Mangosorbet

orbet er ein frisk og enkel dessert du kan lage på kort tid. Denne er med eksotisk mango og pasjonsfrukt og smakar herleg!
yxMVf%sqSBOA3z9hBxjbNQ_thumb_6c29

Bananvafler

tter ein gong låg det godt overmodne bananar med brunflekkete skal i fruktskåla og eg måtte prøve å bruke dei til noko godt. I morgon er det den store vaffeldagen, og då vart det utgangspunktet for ei ny oppskrift. Bananvafler er saftige, mjuke og smakar nydeleg med kesam og fersk eksotisk frukt.
mh+DphhwRT2p4nKIdxdfNA_thumb_6b9b

Glutenfrie seige sjokoladecookies

eige amerikanske cookies med mjuk kjerne, sprø kantar og sjokoladebitar er noko av det beste eg kan få av småkaker. Eg har lenge hatt lyst å få til ein glutenfri variant av desse og etter eit par forsøk fekk kjeksa akkurat den seige konsistensen eg ønska.
N6vA80tsTDCr3CTmr2WYDQ_thumb_69c3

Kvit sjokoladefondant

jokoladefondant er den perfekte avslutninga på eit godt måltid saman med friske bær eller bærsaus. Denne fondanten er laga med kvit sjokolade og har fått eit hint av frisk sitrus for å balansere den søte smaken.
1vdaDBPhR0qsD3ZyAq4ciw_thumb_692b

Red velvet formkake

ed velvet cake eller raud fløyelskake er ei amerikansk sjokoladekake som er tilsatt masse raud konditorfarge for å få ein brennande raudfarge. Kaka er saftig og er toppa med kremostglasur. Mi utgåve er laga som formkake og er i tillegg servert med masse friske bringebær på toppen.
X6WtjpSLTUWLxAThHoh8oQ_thumb_68e4

Sjokolademousse

en gode klassiske sjokolademoussen er framleis like aktuell som familiedessert og glir ned hjå dei fleste. Denne er heilt klassisk og enkel og er eit godt utgangspunkt for ulike smaksalternativ.
cTBsc54MREWbSmKBqKmJMg_thumb_68c6

Glutenfrie bananmuffins

vermodne bananar er det perfekte utgangspunkt for søt bakst med saftig konsistens. Desse muffinsane smakar godt av banan og inneheld både blåbær og sjokoladebitar og er i tillegg glutenfrie.
tk2KrgIkQrW+s+PgGZ0Q7Q_thumb_6856

Ostekakeglas med kjeks & bringebær

ettvinte dessertar med friske smakar er supert når søtsuget melder sin ankomst og ein ikkje har tid eller lyst til å stå og kokkelere i evigheiter. Denne ostekaka er laga på kort tid og treng ikkje verken steiking eller mykje utstyr. I botnen har du eit lag med knuste sjokoladekjeks som er dekt av frisk
Read more
CsFaDqCeRSmI6l3u4TVMTA_thumb_6800

Panna cotta med blodappelsin-og pasjonsfruktsaus

enne desserten er den perfekte kombinasjon av søtt, syrleg og bittert. Den søte panna cottaen med vanilje smakar friskt saman med lett bitter smak frå appelsin og pasjonsfrukt og gjer at du får ein balansert dessert.
Oi8BrK91SdmbNABifXpxPA_thumb_675c

Glutenfri brownie

rownie er den ultimate kaka å bake for å tilfredsstille søtsuget for både liten og stor. Denne kaka er heilt utan vanleg mjøl og er derfor perfekt for deg som har glutenallergi. Kaka får ein skikkeleg «kladdete» og fudge-aktig konsistens med rik smak av sjokolade!
pixlr-2

Nyttårsdesserten

o er det ikkje mange dagane att av året og det er på høg tid å planlegge menyen for nyttårsaftan. For veldig mange er det kalkunen som står på bordet til middagen, medan desserten kanskje varierer litt meir frå heim til heim. Her er iallefall nokre gode forslag til dessert og kaker som er ei
Read more
eoifj1u6t2qom8zvi3guw_thumb_662b

Pepperkakebiscotti

o når det er juletid får eg liksom ikkje heilt nok av alle julekrydder og spesielt då smaken av peparkaker. Biscotti er sprø italienske kjeks som smakar godt å dyppe i kaffèen eller til å nytast slik dei er. Denne  utgåva har fått smaken av gode peparkakekrydder og inneheld også valnøtter og eit lite hint
Read more
k6qer8kxqyyczeen8qeug_thumb_650f

Lefser (tynnlefser)

efsebaking til jul er fast tradisjon kvart einaste år. Då samlar eg, mamma og tante oss på kjøkenet og kjevler, smører og brettar til den store gullmedalje. I år som i fjor har vi laga ein haug med lefser som er fint pakka og fryst ned til jula. Lefsene er mjuke og saftige og fylte
Read more
0tlyr8dbqbmbbamkgbtxw_thumb_64eb

Safrankringle med vaniljekrem

afran er noko som mange forbind med adventstid, lucia-feiring og lussekattar. For meg er safran noko av det beste eg kan smaksette gjærbakst med og eg tek gjerne ein ekstra lussekatt eller to. Her har eg brukt safran som smakstilsetjing til ei stor kringle som er fylt med vaniljekrem og toppa med sukker og hakka
Read more
elwsmvnytdy5nierst5aa_thumb_64fb

Kvepsebol

akebokser som skal fyllast til jul betyr ein heil del eksperimentering og smaking på diverse søtsaker. Med nokre eggekviter til overs og ein forkjærleik for lakris, sjokolade og nøtter så blei desse marengskjeksa til. Kvepsebol som dei så fint heiter er små kjeks av marengs som er fylte med bitar av sjokolade og nøtter. Desse
Read more
8rhxiloshmafgvu0qzhw_thumb_6419

Pepperkakebrownies

ida for pepperkaker og julesmakar er rett rundt hjørnet og ein blir nok ein gong freista til å bake. Brownies blir eg sjeldan lei og er den perfekte kaka å bake når ein vil ha noko lettvint som smakar godt av sjokolade. Denne browniekaka er klissete og seig og inneheld alle smakane som høyrer til
Read more
vderqgpurtkt4siuihkeqq_thumb_63d9

Byggrynskrem med syltetøy & bær

et nærmar seg sakte og sikkert jul og høgtid, og då er riskrem eit fast innslag i veldig mange heimar. Her har eg laga ein liten vri på den klassiske riskremen med raud bærsaus og laga riskrem av byggryn og servert den saman med krydra bjørnebærsyltetøy og ferske bær.
1zvcskiwqle4g82vfnixg_thumb_6397

Seige emmerkjeks med sjokolade

mmer er eit urgammalt kornslag og er også ein av forfedrene til spelt. Emmer er rikt på fiber og gir ein relativt mørk farge og meir intens smak enn vanleg kveite. Desse kjeksa får ein litt grov utsjånad utan at det «smakar sunt»og er etter mi meining heilt nydelege. Kjeksa er sprø på utsida og
Read more
3hqrsx9srwegg3weavkxgw_thumb_62f1

Krydderkake med sjokoladeganache

i saftig krydderkake med rennande mørk sjokoladeglasur og fersk frukt smakar herlig godt til ein kopp kaffe eller te. Denne kaka inneheld krydder som kardemomme, allehånde og kanel som gir god aroma og kefir som gjer den saftig og god.
pixlr_20161016215331651

Den store epledagen

dag er det den store epledagen her i Noreg. Dagen har blitt feira sidan 1990 då Opplysningskontoret for frukt og grønt etablerte denne markeringa. På slik ein dag passar det då med mange alternativ til kva ein kan bruke eplet til i matlaginga. Her får du nemleg nokre av mine favorittar med epler!
fsydrpibqvoa78qqz8n3sa_thumb_6225

Epleroseterte med vaniljekrem

ed oktober og haust fylgjer det også med norske epler og ulike oppskrifter som inneheld epler. Denne terta har sprø botn med ein nydeleg god heimelaga vaniljekrem som er stekt saman med roser av epleskiver.
zo4vzhaathu82wpikqw0a_thumb_606d

Baklava

øtt, knasande, klissete og krydra er stikkord for denne herlege tyrkiske dessertkaka. Med lag av filodeig, nøtteblanding med kanel og søt honningsirup dynka over det heile har du ein søt og smakfull godbit til kaffèen.
dsc01191

Sjokolade-& karamellkake

å var det helg igjen og bakelysta snik seg innpå atter ein gong. Denne saftige sjokoladekaka med salt karamellfrosting er ei skikkeleg kaloribombe som passar fint til både liten og stor.
DSC00660

Mørk brownie med salta karamelliserte nøtter

in skikkeleg brownie skal vere intens på smak, kladdete i konsistens og innehalde sjokolade med høgt kakaoinnhald for å kome øverst på lista over brownies med meg. Denne utgåva fyller alle desse krava og har i tillegg knasande bitar av salta og karamelliserte nøtter i seg som gir ein fin kontrast.
DSC00537

Lakris-& kvit sjokoladeiskrem

i er inne i den siste sommarmånaden og framleis er temperaturane ute perfekte til å nyte god iskrem. Denne fløyelsmjuke iskremen med fyldig smak av kvit sjokolade og ein framtredande lakrissmak er nydeleg god som dessert etter ein bedre middag eller berre til å nyte ute i varmen.
Innlegget inneheld reklame

Jordbærpai

Samarbeid med Kitchentime /Innlegget inneheld annonselenker/ enne jordbærdesserten har eg verkeleg venta lenge på! I botnen har du søte og smakfulle jordbær som både gir bitar å tygge på og ein slags saus og på toppen er det sprø deig som blir seig og mjuk dess lenger ned i paien du kjem. Saman med litt
Read more
DSC00203

Sjokoladepavlova med sjokolade- & lakrissaus & moreller

avlova er den perfekte dessertkaka å servere no om sommaren når bærsesongen er i full gong. Pavlova smakar nydeleg og friskt med alle typar bær og frukt og kan endrast etter kva som er i sesong eller kva du likar best. Denne varianten er derimot ein litt meir mektig utgave for deg som er glad
Read more
DSC00126

Ostekake med lakris & bringebærgèle

stekake er framleis min store kakefavoritt og som eg alltid seier skal den helst vere stekt. Denne stekte ostekaka har fått ein ny vri med eit tynt lag med bringebærgèle på toppen og herleg lakrissmak i botnen.
DSC_0004

Enkel vaniljeiskrem & affogato

ppskrifter på forskjellige typar iskrem og enkle dessertar kan ein aldri få nok av og på denne tida av året passar dette i tillegg perfekt. Herleg krema og enkel vaniljeiskrem er utgangspunkt for mange gode dessertar og kan nytast når som helst! Kombinasjonen du får i denne desserten med varm og god kaffesmak og krema
Read more
DSC_0032

Rabarbra-& jordbærkompott

abarbra og jordbær smakar nydeleg saman og gir ein fin harmoni av syrleg og søt smak. Denne kompotten er frisk på smak med eit lite hint av krydder og er god på godt brød, vafler, pannekaker eller i yoghurt-eller dessertskåla.
DSC_0013

Karamell-& pistasjbollekake

juk og luftig bolledeig med klissete salt karamell og pistasjnøtter. Kan det bli bedre? Denne bollekaka får ein fin og karamellisert botn med masse hakka nøtter og ei herleg sprø overflate.
DSC_0904

Jordbær-& mascarponedessert

enne jordbærdesserten lagar du på 1-2-3 og har raskt noko friskt og søtt å servere ein fin sommardag! Desserten har limemarinerte jordbær med mascarponekrem og søte og knasande amarettikjeks med god smak av mandel.
DSC_0854

Kirsebæriskrem

il varme dagar og solskin er det perfekt med ein god og avkjølande iskrem. Denne iskremen har ein frisk smak av søte og syrlege kirsebær og ein krema konsistens frå mascarpone og fløte som smeltar på tunga.
DSC_0328

Mazarinterte med rabarbra

azarinterte er ei kake med botn av mørdeig og eit fyll av mandelmasse. Mazarin kjenner du kanskje best igjen frå barndommen i små porsjonsformer av metall med eit lag med kvit glasur på toppen. Denne varianten er laga som ei stor terte og har litt rabarbra i seg som gir ein frisk og syrleg smak til
Read more
13199533_10154048194950336_2030138545_o

Kake- og desserttips til 17. mai

o er det kun få dagar igjen til 17. mai og med pinsestengde butikkar i dagane før så gjeld det å planlegge innkjøpa til det ein eventuelt skal bake eller lage til dagen.
DSC_0201

Sjokolade-& bringebærkake

enne kaka har eg laga i mange utgåver og med forskjellige typar bær, men no var det rett og slett ei evigheit sidan sist. Oppskrifta har blitt finpussa og endra litt på og eg kan seie meg fornøgd med resultatet. Kaka har ein saftig sjokoladebotn med sjokolade-og ostekrem med ferske bringebær i midten og eit
Read more
DSC_0162

Espressoiskake med nøttebotn

or deg som er glad i både iskrem og kake er ei iskake perfekt å servere som dessert på eit kvart festkakebord. Denne iskaka har ein god nøttebotn med tyggemotstand og ein iskrem med god smak av sterk kaffe. Det heile er toppa med eit lag med vaniljeiskrem og mokkabønner.
DSC_0118

Lakrispavlova med pasjonsfruktcurd

avlova ser ut til å vere det verkeleg store i år og det florerer med oppskrifter både her og der. Det er slettes ikkje rart sidan det er enkelt å lage og kan varierast i det uendelege. No nærmar 17.mai-feiringa seg og veldig mange har tenkt å lage nettopp pavlova til den store dagen. Denne
Read more
DSC_0030

Sjokoladefondant med lakris & jordbær

jokoladefondant er både ein av dei enklaste og mest vanskelige dessertane du kan lage. Sjølve oppskrifta er enkel og rask å lage, men det å få ein perfekt stekt sjokoladefondant kan vere utfordrande. Denne sjokoladefondanten har god smak av sjokolade og ein lakrissmak som gir ein god ettersmak saman med ein mild jordbærcoulis som smakar
Read more
DSC_0974

Vaniljeiskrem på 1-2-3

enne iskremen er luftig og smakar godt av vanilje. Og det aller beste? Du treng kun tre ingrediensar og 5 minutter før den går i frysaren.
DSC_0886

Amarettikjeks

maretti er italienske makronkjeks som er laga av eggekviter, sukker og mandelmjøl. Opprinneleg skal dei innehalde Amaretto som er ein italiensk mandellikør, men sidan eg ikkje hadde det brukte eg mandelessens. Kjeksa ser kanskje ikkje så spennande ut, men smaken er nydeleg. Sprø og knasande tekstur med god smak av mandel.
DSC_0788

Sjokolade-og hasselnøttknutar

jærbakst kombinert med sjokolade kan aldri slå feil etter mi meining. Det gjorde det heller ikkje med desse nydelege bolleknutane med sjokolade- og hasselnøttfyll.
DSC_0608

Kefirpudding med kjekssmular & multesaus

enne desserten smakar akkurat slik den høyrest ut som og er den perfekte dessert til ein typisk norsk middagsmeny. Puddingen er krema og mjuk og smakar syrleg og søtt av kefir og vanilje. Den syrlege smaken passar perfekt saman med kjekssmulane i botnen og den karakteristiske smaken frå dei søte multene.
DSC_0633

Pavlova med mascarponekrem, salt karamellsaus & friske bær

ida for konfirmasjonar og 17. mai-feiring nærmar seg og det betyr også tid for masse festkaker og dessertar. Her har eg laga ein pavlova med fyldig mascarponekrem og herleg karamellsaus og toppa det heile med masse ferske bær.
DSC_0550

Rømmeiskrem med multer

ømme og multe er typisk norske gode smakar og saman utfyller smakane kvarandre fint. Rømmeiskremen er syrleg og frisk og multene gir ein søt og aromatisk smak som harmonerer fint med det friske.
DSC_0419

Kladdkake med krem & bær

i saftig og klissete kladdkake eller browniekake er alltid velkomen bakst på bordet for både store og små. Denne kaka her er inget unntak. Kaka inneheld bitar av Ritz-kjeks og er toppa med ein crème fraîche-krem med lime og masse ferske bær slik du får både søtt og friskt i samme kake.
DSC_0401

Kvit sjokolade-panna cotta & kiwipurè

enne panna cottaen har søt smak av kvit sjokolade og er servert saman med ein utruleg frisk og syrleg kiwipurè som balanserer det heile. Desserten er både søt, fløyelsmjuk og frisk på smak og farge, og er sjølve biletet på vårfølelse i etande utgåve.
DSC_0324

Skogsbærostekake på browniebotn

tekt ostekake med skogsbærsmak, mørk og seig browniebotn og eit tynt rømmelokk på toppen er både friskt og mektig. Smakane på denne kaka harmonerer nydeleg saman og servert saman med masse ferske bær på toppen er den eit fint bakverk å plassere på kakebordet.
DSC_0346

Dulce de leche fondant

jokoladefondanten er vel ein kjend og kjær dessert for dei aller fleste. Denne fondanten både ser ut som og har same konsistensen som ein sjokoladefondant, men inneheld ikkje sjokolade i det heile tatt. Fondanten er laga av krema og karamellaktig dulce de leche og har ein mild karamell-og smørsmak med eit snev av havsalt.
DSC_0194

Sjokoladevafler

dag er det den store vaffeldagen og då må det sjølvsagt markerast med nystekte vafler. Desse søte sjokoladevaflene toppa med kesam og ferske bær blei frukosten her i dag og ein fin start på dagen.
DSC_0069

Flødebolle med jordbær & lakris

anske flødeboller er små søte godsaker med ein botn av marsipan eller kjeks, sukkerskum med eller utan smakstilsetning og eit sjokoladetrekk utanpå. Denne varianten er laga med kransekakedeig med lakris, jordbærskum og sjokolade med lakrisstrøssel på toppen.
DSC_0037

Crème brûlée-terte med earl grey

enne dessertkaka er ein kombinasjon av to store favorittar hos meg, terte og crème brûlée. Når du ikkje klarer bestemme deg for kva du har mest lyst på av sprø tertedeig eller ein porsjon med krema dessertpudding, så kan ein slå to floger i ein smekk og lage begge delar i eitt.
DSC_0778

Søt tertedeig

øt tertedeig er utgangspunktet for mange gode dessertar og terter i både store og små utgåver. Deiga er superenkel å lage og perfekt til for eksempel terter med bær og anna godt fyll.
DSC_0588

Dulce de leche (karamell)

enne typen karamell er kanskje den aller enklaste du kan lage og krever minimalt med arbeid. Den er rett og slett laga av søta kondensert mjølk som er kokt på lav temperatur og smakar nesten litt prim-eller brunostaktig.
DSC_0466

Brunostkake med bringebær

enne kaka har eg tenkt på at eg skulle lage i lang tid, og endeleg fekk eg summa meg til å prøve. I dag er det 1-årsdag for bloggen også, så då passa det perfekt med kake! Stekt ostekake med kremostfyll med brunost, ferske bringebær og ein kjeksbotn med kornmokjeks og eit hint av kardemomme.
Read more
DSC_0375

Bollar med crème fraîche & bjørnebær

eimelaga kveitebollar er aldri feil og denne varianten med syrleg crème fraîche, søtt bjørnebærsyltetøy og friske bringebær er eit smakfullt alternativ til den vanlege kveitebollen om du vil ha noko nytt.
DSC_0349

Espresso-panna cotta & mascarponekrem

løyelsmjuk og søt italiensk dessert med kraftig smak av kaffe og ein fyldig krem på toppen. Denne desserten som er superenkel å lage og smakar vanvittig godt kan du ikkje gå glipp av.
DSC_0174

Melkesjokoladeterte med salta karamelliserte pistasjnøtter & kaffekrem

jokoladeterte med melkesjokoladeganache, salta karamelliserte pistasjnøtter og ein bittersøt kaffekrem ved sidan av. Med nøtter, karamell, sjokolade, havsalt, kaffe og krem inneheld denne terta dei fleste av mine favorittsmakar og er ei skikkeleg konfektkake for deg som likar det søtt.
DSC_0110

Brownie med kjeks, kvit sjokolade & crème fraiche-krem

ektig brownie med rik smak av sjokolade som inneheld knasande kjeksbitar og bitar av søt kvit sjokolade. Kven kan motstå det? Ikkje eg iallefall.
DSC_0950

Fastelavnsbollar

dag er det fastelavenssøndag og dei fleste er nok allereide i full gong med både baking og eting av bollar. Men bollar med krem er det da ingen grunn til å ikkje skulle kunne ete til andre anledningar og dagar også?! Her er uansett min versjon av kveitebollar med krem og syltetøy.
DSC_0733

Earl Grey-vafler

esse søte vaflene med eit hint av Earl Grey-te toppa med ferske skiver av pærer og vaniljeyoghurt blei helgefrukosten her i huset i dag. For i helga er vel alt lov?
DSC_0635

Hasselnøtt- og sjokoladekake

agkake med god smak av hasselnøtter, med eit lag mjuk ostekrem inni og ein søt sjokoladeglasur på utsida. Denne kaka smakar rett og slett hasselnøtt og smeltar på tunga.
DSC_0404

Tiramisuglas

en italienske desserten tiramisu som betyr «løft meg opp» er ein klassisk gjengangar hos meg og passar alltid inn. Navnet kjem på grunn av at desserten inneheld koffein som virkar oppkvikkande, seiast det. Tiramisu består av savoiardikjeks (på norsk kalt fingerkjeks) som er dynka i sterk kaffe og gjerne marsalavin og ein mascarponekrem.
DSC_0156

Bananbrød

lle har vi vel opplevd å gløyme bananen i fruktskåla for så å finne den når den er overmoden og brunflekkete. Det er nettopp då du skal lage herleg bananbrød som er søtt og saftig.
DSC_0023

Multeostekake med pepperkakebotn

en siste dagen i året er snart komen og kanskje treng du ein dessert eller noko attåt kaffien til å servere nyttårsgjestar? Då er denne stekte ostekaka med multer og pepperkakebotn perfekt!
DSC_0079

Sjokoladekjeks med valnøtter & kanel

juke, seige og mektige sjokoladekjeks med valnøtter og eit hint av kanel. Desse kjeksa smeltar på tunga og gir ein mildt krydra smaksopplevelse.
DSC_0092

Pepperkaker

ei krydra og søte små kjeksa som vi alle er så glad i. Utan pepperkaker synest eg ikkje det blir heilt jul, så då er det klart at dei må bakast og fyllast opp i kakeboksen til jul.
DSC_0096

Sarah Bernhardt

esse små konfektkakene høyrer garantert med til julebaksten i mange heimar som også her i huset. Eg har laga desse godbitane til kvar jul dei siste åra og synest dei er like gode kvar gong. Sarah Bernhardt-kakene består av ein seig mandelbotn med ein smørkrem med mokkasmak og eit tynt lag med sjokolade utanpå.
DSC_0008

Safranbolle med klementin-vaniljekrem

uciadagen nærmar seg og nok ein gong fikk eg lyst å eksperimentere litt med safran og bolledeig. Lussekattane er eg veldig glad i som dei er i den originale utgåva, men eg synest allikevel at det er godt å kunne variere litt. Denne varianten har ein vaniljekrem som er smakssatt med klementin inni og eit
Read more
DSC_0968

Julekake

ulekake høyrer med no i desember og med etterspørsel i heimen måtte deiga setjast. Skal eg vere heilt ærlig har eg sjølv aldri hatt spesielt sansen for dette søte brødet med rosiner i. Det var heilt til eg satte tennene i ei fersk skive av denne julekaka vel og merke. Eg er overbevist!
DSC_0870

Earl Grey cookies

esse små, søte og seige kjeksa har ein interessant smak som du ikkje heilt klarer sette fingeren på kva er for noko før du får vite kva dei inneheld. Smaken kjem sigande etter kvart som du et og gir ein liten smak av England og frukost.
DSC_0832

Granateplesirup

ærsirupar har eit allsidig bruksområde og fungerer like bra på søte og salte rettar. Denne granateplesirupen smakar både søtt og syrleg og kan brukast til det meste!
DSC_0665

Seige pepperkakeruter

ulestemninga tikkar inn i takt med kvar desemberdag som er gått og lukta av julebakst begynner å sette seg i huset. Med desse seige pepperkakerutene som smakar sterkt av julekrydder og har små sjokoladebitar i seg vil du garantert komme enda meir i stemning.
DSC_0598

Safransnurrar med pistasjsmør

esse bollane er ei krysning mellom lussekattar og pistasjsnurrar og har ein spennande og god smak. Deiga smakar godt av den særprega safranen og pistasjfyllet gir ein søt nøttesmak og ein god smørsmak til det søte.
DSC_0542

Kjeksformkake med pepperkakesmak

v og til er det beste ei heilt enkel formkake med god smak. Denne formkaka med mykje smak av krydder og ein liten overraskelse i midten er nettopp det, enkel og med god smak.
DSC_0562

Pepperkake-krydderblanding

in av dei få småkakene til jul eg absolutt ikkje klarer meg utan kvart år er pepperkaker. Eg er generelt glad i krydder og kan det kombinerast med søtsaker så blir det enda bedre. Pepperkakene er nok dei småkakene som dei aller fleste tenker på når det kjem til julebakst. Det høyrer liksom med og blir
Read more
DSC_0495

Heimelaga Bounty

okosnøtt har eg alltid vore veldig glad i og derav har også Bounty vore fast innslag på sjokoladefronten. Oppskrifta på denne heimelaga varianten er superenkel!
DSC_0449

Sjokoladebiscotti med pistasjnøtter & havsalt

ydelige sprø kjeks med kraftig smak av kakao, sprø pistasjnøtter og eit godt dryss med havsalt på toppen. Kjeksa er ikkje av den alt for søte typen og har ganske så «voksen» smak som passar til kaffekoppen.
DSC_0417

Kvit sjokolade-og hasselnøttmousse

enne dessertmoussen er søt og fløyelsmjukt krema og har ein utprega smak av hasselnøtter. Er du glad i nøtter, sjokolademousse og søte dessertar vil du nok også like denne herlegheita.
DSC_0371

Speculooskjeks

rydra og sprø kjeks som kan minne litt om pepperkaker. Smaken på desse kjeksa er ikkje fullt så sterkt krydra som pepperkaker, har ein meir framtredande smak av smør og er rett og slett ganske gode kaffekjeks spør du meg!
DSC_0295

Eplekrydderkake med karamellfrosting

ode krydderkaker høyrer hausten til og denne er intet unntak. Med god smak av krydder, saftige epler og ein kakefrosting av kremost og karamell kan det ikkje bli anna enn godt.
DSC_0159

Sitronostekake med crème brûléelokk

stekaker kan lagast i mange variantar og smakar, men ein ting som alltid funkar bra er kombinasjonen av sitron og ost. Denne kaka er laga med god kjeksbotn, eit lag med sitronostefyll og karamellisert crème brûléelokk på toppen.
DSC_0142

Brownies med lakris

jokolade og lakris er to ingrediensar som passar supert saman og gir ein nydelig smakskombinasjon. Her er dei to smakane forent i ein herleg klissete brownies som inneheld både rålakrispulver og bitar av lakris.
DSC_0952

Brownie cookies

eige, sprø og søte brownie cookies med kvit sjokolade kan vel kanskje friste ein grå haustsøndag? Saman med ein god kopp kaffe eller te (evt. eit glas kald mjølk) er det berre å krype opp i sofaen og innta kvilemodus.
DSC_0869

Blondies med karamell, pekannøtter & havsalt

londies er den lyse utgåva av brownieskaka og smakar litt som cookiesdeig eller seige kjeks. Her har den fått selskap av karamellsaus, pekannøtter og havsalt.
DSC_0829

Brunost panna cotta & multecoulis

anna cotta med smak av brunost og frisk multecoulis av sjølvplukka multer blei søndagsdessert i helga som akkurat var. Denne krema desserten er silkemjuk, smeltar på tunga og passar perfekt til alle brunostelskande søtmonsar!
DSC_0665

Bollar med makronfyll

ite slår lukta og smaken av nystekte bollar. Det luktar rett og slett «heim» og vekker gode minner frå barndommen. Slik trur eg nok dei aller fleste tenker om nettopp gjærbakst og bollar. Desse bollane med makronfyll i midten og vaniljekrem eller eplemos på toppen smakar nydeleg og er perfekt haustkos.
DSC_0726

Eplepai

orske epler er i høgsesong no og med sin friske og smakfulle aroma er dei perfekte i bakverk. Eplebåtar med kanel, hakka mandlar og sprøseig deig på toppen. Kva er vel bedre enn ein varm eplepai?
DSC_0659

Heimelaga vaniljekrem

aniljekrem er ypperleg tilbehør til dessertar og bær eller som fyll i gjærbakst. Lagar du heimelaga vaniljekrem får du også med smaken av ekte vanilje som ofte er mangelvare i ferdigkjøpt vaniljekrem.
DSC_0471

Salt karamellostekake

aramell, kremost, vanilje og sprø kjeksbotn med hint av sjokolade. Gode smakar som er garantert suksess samla i ei fløyelsmjuk stekt ostekake.
DSC_0612

Jordbærostekake-iskrem

eimelaga iskrem med smak av jordbærostekake eller ‘strawberry cheesecake ice cream’ om du vil. Det som iallefall er sikkert er at denne isen er fantastisk god uansett språk eller navn!
DSC_0436

Salt karamellsaus

erleg søt og salt karamellsaus som smeltar i munnen. Denne lettvinte karamellsausen lagar du på 1-2-3 og smakar nydeleg til diverse dessertar og bakst.
DSC_0173

Tarte au citron et lavande

ransk sitronterte er ein klassikar som du finn overalt i Frankrike. Denne terta med smak av lavendel er ein smaksopplevelse for dei som er glad i syrleg sitron og ikkje er redd for nye smakar.
DSC_0126

Sjokolademakronar med bringebærsmørkrem

akronar nok ein gong! «Ein kan aldri få nok makronar », som mi aller beste venninde seier. I dette tilfellet stemmer det så absolutt! Søte makronar med sjokoladesmak og eit friskt og syrleg bringebærfyll er dei perfekte små godbitar!
DSC_0046

Lakrismakronar

akronar er ein perfekt start på helga! Franske makronar er alltid ein suksess på kakebordet og desse er inget unntak. Kombinasjonen av søt sjokolade og lakris er uslåeleg.
DSC_0510

Pistasjkake

istasjnøtter er ein av mine store favorittar når det kjem til både snacks, iskremsmak og som tilsetning i diverse dessertar og bakverk. Her får du pistasjnøtt i form av ei festkake!
DSC_0455

Sjokoladeiskrem med krydra skogsbærkompott

ærtida er om ikkje så alt for lenge over og eg brukar den tida eg har til overs til å hauste inn både blåbær og anna. Dei blir både fryste ned heile til seinare anledningar og brukte til herlege rettar som her i ein krydra og smakfull bærkompott til helgedesserten.
DSC_0262

Krydderkake med sjokoladeostekrem & blåbær

aftig og krydra sjokoladekake med sjokoladekremostglasur og norske skogsblåbær på toppen vekker gamle minner frå barndommens krydderkaker.
DSC_0098

Marmorert brownieostekake med bringebær

jokolade, ost og bær i fin harmoni. Browniekake har eg hatt som favorittkake i mange år, men gått litt lei no dei siste åra. Den nye favoritten er for tida ostekake, men sidan sjokoladeavhengigheita er like stor måtte dei to smakane berre slåast saman i ei kake med friske bær.
DSC_0084

Jordbærgalette

enne franske bærterta er ein enkel, rask og rustikk dessert og ein ypperleg måte å utnytte sesongens gode jordbær. Her får du både søtt, sprøtt, syrleg og friskt i samme rett.
DSC_0866

Heimelaga vaniljesaus

anilje er ein av mine store smaksfavorittar og noko av det aller beste er vaniljesaus. Her er vaniljesausen i selskap med sjølvplukka ferske norske skogsblåbær, unektelig godt!
DSC_0770

Heimelaga Digestivekjeks

igestivekjeks er ein gammal klassikar vi alle kjenner til. Her har eg prøvd å gjenskape smaken i ein heimelaga variant.
DSC_0683

Kvit karamellisert sjokoladeiskrem

eimelaga iskrem er noko av det beste med sommaren. Is er lettvint dessert og fell alltid i smak hos dei aller fleste.
DSC_0500

Sjokoladepistasjpålegg

øtt og nøtteaktig sjokoladepålegg med pistasjnøtter og kvit sjokolade. Perfekt på nysteikt brød, som fyll i gjærbakst eller på ei skei når søtsuget melder seg.
DSC_0160

Seige mandelkjeks med sitrussmak

eige, søte og friske kjeks med mandlar og smak av sitron og appelsin.
DSC_0423

Verdens beste ostekake

eget ambisiøst å promotere ei ostekake som verdens beste i det havet av ostekaker som finnest tenker du kanskje? Denne kaka er faktisk utrulig god og får ikkje stå lenge i mitt kjøleskap før den er fortært iallefall. God kjeksbotn, silkemjukt ostefyll og ein nydeleg frisk rømmetopping med pasjonsfrukt.
DSC_0087

Limoncello sitronmousse

risk og lett sommardessert for deg som likar det litt syrlege. Sitronmousse med mascarponeost, amarettikjeks (italienske mandelmakronkjeks) og crema di limoncello (nydeleg sitronlikør).
DSC_0649

Tiramisu ostekake

yldig og mektig oste-og sjokoladekake med smak av tiramisu er perfekt for kaffeelskaren. Kaka er som eit konfektstykke og er perfekt til kaffekoppen.
DSC_0551

Jordbærsirup

ordbærsirup er friskt, søtt og syrleg og kan brukast på iskrem, dessert, yoghurt, pannekaker og meir. Din eigen heimelaga bærsirup lagar du lett!
DSC_0473

Panna Cotta med pasjonsfrukt

anna Cotta betyr “kokt fløte” og er ein italiensk dessertpudding som vanlegvis lagast med fløte, gelatin, vanilje og sukker.
DSC_0734

Sjokoladeterte med valnøtter & kaffesmak

år du har lyst på ei kake, sjokolade og nøtter, men ikkje den vanlege sjokoladekaka eller noko som er alt for søtt. Då lagar du ei terte!
DSC_0098

Tarte Tatin

erdens beste epleterte, uten tvil! Den franske Tarte Tatin smakar ikkje som den norske eplekaka eller eplepaien i det heile tatt, men konkurrerer dei lett ut.
DSC_0157

Chocolate chip cookies med havsalt

eige, søte og salte kjeks med både kvit og mørk sjokolade og havsalt er ein sikker vinnar saman med eit glas kald melk ein trist regnværsdag.
DSC_0916

Belgiske lunsjvafler

afler behøver slett ikkje vere fylt med sukker eller vere direkte usunne. Desse belgiske vaflene er sunne nok til å kunne vere både frokost og lunsj, men også gode nok til å vere ein dessert.
DSC_0918

Pasjonsfrukt- og sitroncurd

asjonsfrukt-og sitroncurd er syrleg, søtt og friskt og smakar av sommar. Denne fruktsmørkremen er like god på scones, i dessert, som fyll i kaker og terter, på vafler eller pannekaker, som den er spist rett frå glaset med skei.
DSC_0822

Paris-Brest & Eclair

estsesongen er i gong og kakeborda skal fyllast opp. Franske bakverk finn du i uendelig mange variantar og utgåver, og ikkje utan grunn har desse fått ein stor plass i mitt kjøkken. Denne gongen er det den tradisjonelle Paris-Brest som er ei slags vannbakkelskake fylt med ein hasselnøttkrem. Så kanskje blir den tradisjonelle bløtkaka bytta
Read more
DSC_0414

Sjokolademakronar med pralinekrem

akronar er franske små søte fristelsar laga av mandelmel og marengs i forskjellige fargar og smakar og er fylte med god krem, ganache eller liknande. Dei er sprø utanpå og seige inni og gjer seg også bra på kakefatet dekorative som dei er.
DSC_0530

Karamellmousse med salta karamellpopcorn

aramell er ein av mine favorittsmakar når det kjem til det søte, og spesielt godt er det i kombinasjon med havsalt. Er du også glad i karamell, så vil du garantert like denne luftige karamelldesserten!
DSC_0895

Ostekake med karamellisert kvit sjokolade

nne i meg bor det eit lite dessert- og kakemonster. Kanskje er det eigentlig ikkje så lite heller. Det er muligens ganske stort dette monsteret. Kvar einaste veke i året kjem det ut av skalet sitt også, og står der på kjøkkenet og slikkar bollen.
DSC_0557

Pistasjesnurrar med sjokolade

øndag betyr for min del avslapping og baking, og noko av det beste er nybakte bollar. Idag falt smaksvalget på to av mine favorittar, nemleg pistasjenøtter og sjokolade.