Middag

Surdeigspizza

izzabotn av surdeig er det absolutt beste eg får når eg skal lage heimelaga italiensk pizza. Botnen blir sprø, luftig og får ein god smak. I desse dagar har dei fleste av oss ekstra mykje av døgnet heime og gjerne då også betre tid. Då er det perfekt å starte prosessen med å dyrke surdeig
Read more

Byggotto med pastinakk & hjort

isotto eller byggotto er ein rett eg er utruleg glad i å lage sjølv om det blir alt for lenge mellom kvar gong. Risotto er fint både som forrett, hovudrett eller tilbehør og kan lagast med nesten kva som helst. Dei siste åra har eg blitt ekstra begeistra for byggryn og synest desse gir ein
Read more

Taco-suppe

ar du att restar frå tacoen i helga kan du enkelt lage ei god suppe for å bruke opp restane av både kjøtdeig og grønsaker. Topp suppa med tortillachips og forleng helga litt med ein enkel middag! Etter helga var det att ein klatt med ferdig krydra og steikt kjøtdeig etter taco-måltidet, og sidan eg
Read more

Ravioli med sopp

eimelaga pasta er noko av det beste eg får, og er den i tillegg med fyll av skogens gull blir det enda betre. Denne raviolien er fylt med eit krema kantarell-og champignonfyll som smakar nydeleg.

Quiche med spekeskinke & tomat

i terte med godt fyll er enkel mat å lage og fungerer som både lunsj-måltid, middag eller del av eit koldtbord. Denne har fått klassiske smakar av pesto, spekeskinke, tomat og løk og er perfekt sommarmat saman med ein grøn salat.

Pølse-& spinatlasagne

asagne er den perfekte kosemat som passar like godt til kvardag som til helg. Når du høyrer ordet pølse-lasagne verkar det kanskje ikkje så forlokkende, men eg kan love deg at dette blei rett smakfullt! Smaksrike pølser av god kvalitet, kvit saus av ricotta og spinat og eit lok av smelta og sprø ost på
Read more

Sprø kyllingbitar med chili-dip

prø kylingbitar med knasande og krydra panering og ein god chili-dip er herleg god snack-og kosemat til helga. Det passar som ein lett smårett når du er fysen på noko salt eller som eit måltid dersom du serverer saman med ein god meksikansk salat ved sidan av. Noko å prøve for deg som er lei
Read more

Sennepsglasert lammelår, hasselbackpoteter & rotgrønsaker

åska nærmar seg og då står det tradisjonen tru eit lammelår på menyen. Det er ofte høgdepunktet på matfatet for dei fleste i påskeveka, og med det rette tilbehøret som for eks. rotgrønsaker, poteter og ein god fløytesaus er du garantert suksess. Dette låret har fått eit lag med sennep-glasering med rosmarin og ein raus
Read more

Thaifiskekaker

et er lite som slår ferske og saftige heimelaga fiskekaker ein kvardag der fisk skal på menyen. Er du derimot lei dei vanlege fiskekakene med kvit saus er desse eit eksotisk innslag. Fiskekaker med asiatisk preg er fin variasjon til den klassiske utgåva vi brukar. Fiskekakene er laga av torsk med vårløk, raud curry paste
Read more

Risotto med kylling, sopp & squash

in god risotto er lettvint og varmande mat det går raskt å lage. Denne er servert med kylling med eit hint av sitrus, squash og sopp.

Garam masala-kylling

ndisk krydderblanding og kylling er perfekte saman og gir smakfull middagsmat. Denne retten har aromatisk og lett sterk tomatsaus med kokos og saftig kylling, og er like god til kvardag som til helg.

Biffspyd med satay-saus

rilla biffspyd med satay-saus er smakfull og lettvint mat som passar godt no som vi er lei av mektig julemat. Satay-sausen er laga på knasande peanøttsmør og kokosmjølk, og er perfekt for deg som er glad i nøtter og asiatiske smakar. Retten har sitt opphav i Indonesia og er populær gatemat mange stader i Asia.

Lammegryte med tomat

ammekjøt er noko eg er utruleg glad i og kan brukast til det meste. Ein pakke med fårikål-kjøt i frysaren vart denne gongen brukt til eit anna føremål enn fårikål, og blei til denne smakfulle gryta med tomat og grønsaker.

Viltburger

in herleg viltburger med hjortekjøt, soppstuing, tyttebærsyltetøy og brunost er akkurat så nordisk og smakfullt som det høyrest ut til å vere.

Fikenpizza med camembert, spekeskinke & karamellisert løk

år ein er så glad i italiensk pizza som eg er, så må ein stadig eksperimentere med nye smakar og fyll. Denne gongen blei det ein svært «vaksen» pizza med ferske fiken, camembert, spekeskinke og karamellisert løk. Om det blei godt? Ja, gjett om!

Gnocchi med kantarell

nocchi har blitt ein ny favoritt i heimen i det siste og erstattar ofte den vanlege pastaen. Den mjuke konsistensen og smaken poteta gir i ei pasta-deig må du berre prøve!

Pizza med entrecôte & blåmuggost

izza med strimlar av entrecôte har eg stort sett ete ute på restaurant og liknande, men no var det på tide å prøve seg på ein eigen variant. Denne har fått selskap av god tomatsaus og blåmuggost. Så enkelt og såå godt.

Sitron-risotto med purre & spekeskinke

isotto er ein svært enkel og svært allsidig rett å lage. Her kan ein variere smak og tilbehør i det uendelege etter både eigen smak og kva ein har i kjøleskapet. Denne smakar lett av sitron og har fått sprøsteikt spekeskinke som tilbehør.

Estragon-kylling med kantarell

makfulle kyllingrettar med god sjysaus og tilbehør er noko eg aldri går lei. Denne retten inneheld saftige kyllingstykke med sprøsteikt skinn, kantarellar og ein sjysaus med fløte og estragon.

Andelår med plommesaus

ar du framleis plommer liggjande eller har dei tilgjengeleg i frysaren er denne retten eit fint alternativ å bruke dei på. Steikte andelår med sprøtt skinn og ein søt og krydra plommesaus er smakfull mat!

Kvit lasagne med kylling, sopp & spinat

vit lasagne er utan tomatsaus og har i staden ein fyldig og krema konsistens av krema kvit saus med fløte og ost. Saman med den kvite sausen er det smakar som kylling, spekeskinke, spinat og kantarell som gir ei herleg smaksrik oppleving.

Tomatsaus

in god og enkel heimelaga tomatsaus er utgangspunkt for mange pizza-og pastarettar. Denne er laga heilt frå botnen av med gode cherrytomatar og passar til det meste.

Pita med lammeskav, kantarell & tyttebær

ette er rett og slett ein nordisk variant av kebab, og er fylt med gode norske smakar som lam, purre, sopp og tyttebær. Dersom du er på jakt etter noko skikkeleg snadder til middagskosen er dette noko å prøve i helga.

Kylling Tikka Masala

ylling eller «chicken tikka masala» som det ofte blir kalla er ein rett med marinerte og grilla kyllingbitar i krema og krydra saus med tomat. Denne indiske retten er ein favoritt for mange og høyrer med på ein indisk meny.

Kylling-og ølgryte

it fint alternativ til den ordinære biff-og raudvinsgryta er å prøve seg på kylling kokt i ølgryte. Denne retten har eit lite hint av ølsmak og gir kjøt som er saftig og ein kraftsjy som smakar aromatisk og fyldig.

Kjøtbollar i sennepssaus

jøtbollar med enkle og gode smakar, fyldig sennepssaus og tyttebær er tradisjonskost som alltid smakar godt.

Salat med pære, camembert, spekeskinke & bringebærvinaigrette

jennom sommartida har det vore mang ein salat på menyen og ein av dei er denne med spanande kombinasjon av søtt, syrleg og salt. Salaten inneheld både frukt, bær, ost og spekemat som er servert saman med ein syrleg vinaigrettedressing med bringebær.

Caesar-salat med kylling & bacon

en klassiske Caesar-salaten er så god at ein sjeldan går lei. Salat, sprø kvitløkskrutongar, parmesan, og dressing saman med sprøsteikt bacon og saftig kylling kan ikkje slå feil.

Ravioli med spinatfyll & sitronsmørsaus

REKLAME avioli er pasta der ein har eit valfritt fyll som er lagt i mellom to plater med tynn pastadeig og servert med enten saus eller kraft. Allereie på 1500-talet var ravioli godt kjent i Roma og er stadig ein svært populær italiensk rett.

Pasta Carbonara med spekepølse

SPONSA INNLEGG / REKLAME asta alla Carbonara er ein italiensk pastarett som dei aller fleste har kjennskap til. Originalt er den oftast laga med spagetti, men kan også lagast med andre typar pasta. Sjølv om retten har mange ulike oppskrifter og metoder inneheld den alltid egg, pasta og parmesan.

Heimelaga pasta

eimelaga pasta heilt frå botnen av kan ikkje samanliknast med ferdig kjøpepasta. Konsistensen blir mjuk og fyldig og det smakar rett og slett like ferskt som det er.

Biff-Baguette

aftig biffkjøt med chimichurri-saus servert i baguette med sprø skorpe er super kosemat. Dette måltidet er perfekt for deg som er glad i kjøt og gode smakar!

Laks & risnudler i kokosmjølk

siatisk-inspirerte fiskerettar er passande sommarmiddag der ein ønsker noko smakfullt og lett. I denne retten er dei steikte laksefiletane servert saman med risnudler, ferske grønsaker og aromatisk kraft med kokosmjølk.

Frittata med asparges & spekepølse

SPONSA INNLEGG rittata er ein rustikk italiensk omelett som kan inneholde kjøt, ost, grønsaker eller til og med pasta. Her har eg laga ein omnsteikt versjon med fersk asparges, erter og spekepølse frå Tind.

Kvit pizza med sopp, ramsløkpesto & coppaskinke

SPONSA INNLEGG vit pizza har nok ein gong funne vegen til mathjertet mitt og denne blei ny favoritt. Pizzaen har den gode kvite sausen av crème fraiche, steikt champignon, pesto av ramsløk og herleg coppaskinke frå Tind.

Gyros med greske kjøtbollar

yros er ein gresk rett der ein originalt brukar svinekjøt eller kyllingkjøt som er marinert og grilla på vertikale spyd. Andre stader kan det også bli brukt storfe eller lam. Kjøtet er servert i ein rull av pitabrød og saman med tzatziki, løk, og tomat. I min versjon har eg laga greskkrydra kjøtbollar som eg
Read more

Hollandaise

ollandaise er ein av dei 5 store hovudsausane i den franske kokekunstens kjøken. Hollandaise er ein emulsjon av smør, eggeplommer og sitron (kvitvinseddik). Sausen passar perfekt til posjert egg, dampa grønsaker eller fisk.

Påskemat

åske er tid for familiehygge, hyttekos og gode måltid med dei ein har rundt seg. For dei aller fleste inneheld påska både lammekjøt, suksessterte, egge-rettar, god gjærbakst og masse søtsaker. Her er det samla saman eit lite knippe med gode oppskrifter på rettar som passar perfekt til påskekosen.

Glutenfri pasta

et er mange glutenfrie gode pastatypar å få i butikken, men det er uansett ingenting som  slår god heimelaga pasta. Denne pastaen lagar du enkelt og kan brukast som utgangspunkt til mange typar pastarettar.

Brokkolisalat med granateple & spekeskinke

rokkolisalat er ein spennande salat som passar like godt som hovudmåltid som tilbehør til kjøt-eller fiskerettar. Salaten har mellom anna sprø brokkoli, friske granateplekjerner, sprøsteikt spekeskinke og ein krema dressing med crème fraiche.

Asiatisk biffgryte

siatisk mat med masse ulike krydder er noko av det aller beste eg kan få til middag. Fyldige sausar med masse kryddersmak som ein kan «tørke» opp med godt nanbrød er rett og slett ein stor favoritt. Biffgryta har det mest møre kjøt du kan tenkje deg og ein aromatisk saus med masse krydder, tomat
Read more

Blomkålpizza

lomkålpizza er saftig, smakfull og sunn pizza som du lagar på 1-2-3. Botnen er laga av fersk blomkål, egg og ost som gir det ein saftig og god smak.

Tikka masala med laks & produktanbefaling

                                                                                                             Sponsa
Read more

Glutenfrie pizzabollar

år ein treng turmat eller kosemat til kvelden i helga er pizzabollar eit perfekt val. Desse er glutenfrie slik at dei som har glutenallergi eller intoleranser også kan nyte heimelaga pizzabakst.

Kylling- & focacciasandwich

in smakfull sandwich kan vere perfekt som ein ekstra god lunsj eller som ein enkel middag. Denne sandwichen med focacciabrød, saftig kyllingfilet, urtemajones og avokado er heilt topp når du vil kose deg litt ekstra med måltidet.

Gnocchi med bacon & fløtesaus

en italienske retten gnocchi er ein type pasta som er laga av poteter og mjøl og er ofte servert saman med ein god saus. Her er gnocchien servert med ein god fløtesaus med steikte baconbitar, spinat og eit hint av sitron.

Laks med mangosaus

nkle og smakfulle rettar for vanlege kvardagar bør gå raskt og vere sunt og godt. Laks og mango er nydelege smakskombinasjonar og i denne retten kjem dei smakane godt fram. Her snakkar vi pannesteikt laks med paprika og mangosaus med asiatiske smakar.

Gratinert pasta & kjøtbollar

in middag der alt kan lagast i same panne er praktisk mat for kvardagar. Denne retten består av tomatsaus, pasta, kjøtbollar og masse mozzarella, og det heile lagar du i same steikepanne. Toppar du det heile med fersk basilikum og parmesanost så har du eit smakfullt måltid i eitt!

Andesalat med mango & soyadressing

anuar månad er tida då dei fleste har lyst på lette og magre måltid etter ei lang førjulstid med kaker og mektig mat. Denne salaten med asiatiske krydder kombinert med det søte frå mango og granatepler og det salte frå soyadressing er eit friskt pust i den vanlege middagsmenyen.

Risotto med tomat & chorizo

rema og fyldig risotto med  smak av tomat og chorizopølse er herleg vintermat som varmar godt. Risotto er superlett å lage og er det ultimate kosemåltidet både til helg og kvardag.

Lammekotelettar med marokkanske smakar

rydder og masse smak er det eg absolutt vil føretrekkje når det gjeld middagsmat. Spesielt kjøt av lam synest eg smakar ekstra godt når det er godt krydra med eksotiske smakar. Desse kotelettane har milde og aromatiske smakar frå krydder som kanel, spisskummen og nellik som passar godt saman med friske granatepler og raitadressing med
Read more

Fransk løksuppe

øksuppe verken høyrer eller ser kanskje spesielt godt ut, men eg kan garantere at smaken så absolutt er det. Løken får ein mild og søtleg smak når den blir steikt og kokt over lang tid og gir ei svært aromatisk suppe. På toppen av suppa er det gratinerte brødskiver med god ost.

Spinatpasta med bacon & sitronsaus

eimelaga pasta er både enkelt og kjekt å lage og kan varierast med ulike smakar. Denne pastaen inneheld spinat som gir den lysegrøne fine fargen og er servert saman med stekt bacon og ein krema saus med sitron og kremost.

Sterk kyllinggryte med epler & kokos

in kjølig haust-eller vinterdag er det ekstra godt å varme seg på ei sterk og smakfull karrigryte med masse chili og krydder. Denne kyllinggryta har ein god saus av tomatar og kokosmjølk og inneheld store bitar av kyllingfilet, epler og krydder.

Finnbiff med rosenkål & kantarell

in middagsrett eg ikkje kjem utanom kvar haust er finnbiffgryte. Her har du min versjon av den gode og krema gryta med reinsdyrskav, bacon, sopp, seterrømme og tyttebær.

Byggotto med erter & ørret

yggotto er rett og slett risotto som er laga på byggryn. Byggottoen er kokt med grøne erter og persille og blir kremete og god saman med pannestekt ørret med sitronpeppar.

Kyllinglår i honning-& sennepskraft

enne kyllingretten er så enkel at alle kan klare å lage den. Eit ekstra stort pluss er det at det ikkje tek meir enn rundt halvtimen til maten er klar og at alt kan lagast i ei panne. Retten består av kyllinglår med god steikeskorpe som badar ei kyllingkraft med masse smak frå dijonsennep, honning
Read more

Den store epledagen

dag er det den store epledagen her i Noreg. Dagen har blitt feira sidan 1990 då Opplysningskontoret for frukt og grønt etablerte denne markeringa. På slik ein dag passar det då med mange alternativ til kva ein kan bruke eplet til i matlaginga. Her får du nemleg nokre av mine favorittar med epler!

Lammecarrè med parmesan-& urtepanering

ammecarrè er den ultimate retten å servere dersom du vil imponere middagsgjestar med eit lammekjøtmåltid. Det utruleg saftige og smakfulle kjøtet står i herleg kontrast til det sprø lòket av sennep, parmesan og urtar.

Viltsuppe med lammekjøtbollar

r det noko eg er ekstra glad i så er det krema supper og gryter med viltkjøt og typiske tradisjonelle «norske» smakar og ingrediensar. Viltsuppe med kantarell, einebær, tyttebær og kjøtbollar av lammekjøt gir meg akkurat den assosiasjonen.

Purre- & blåmuggosteterte

å dei norske purreløkane låg der store og fine og freista på butikken måtte eg berre kjøpe ein bunt og finne på noko godt å lage av dei. Purre- og blåmuggosteterta blei svært saftig og aromatisk og er ein fin måte å bruke den gode råvara på.

Tips til oppskrifter med kantarell

austen er tida for sopp og innekos. Den aller beste soppen synest eg sjølv er kantarell. Den gir ein heilt spesiell smak til måltidet og kan brukast på mange måtar.

Krema kantarell-& kyllingpasta

rema pasta med fløte, kantarellar, kyllingkjøtdeig og salvie er absolutt nydeleg saman og er perfekt kosemat på sure haustdagar med regn.

Guinnessbraiserte lammeskankar & potetstappe

ammekjøtet er nok ein gong i butikkane i forskjellige utgåver og tida er inne for både fårikål, lammesteik og gryter. Lammeskankar braiserte i øl saman med gode grønsaker og potetstappe med rosmarin og kvitløk stod på min lammekjøtmeny og kanskje også på din?

Potet-& eplepizza

otet kan brukast til alt mogleg og er ein viktig del av det norske kostholdet. Det mange derimot kanskje ikkje har brukt poteta til er som fyll på pizza. Denne pizzaen har eit enkelt og smakfullt fyll som består av tynne skiver med norske mandelpoteter og epler saman med god olivenolje og krydder.

Kantarell- & baconlasagne

austen er på plass med all den gode soppen og då er det klart ein må lage gode måltid ut av det. Lasagne med timian- og smørsteikte kantarellar og sprøsteikt bacon i ein krema fløtesaus med spinat er eit skikkeleg luksusmåltid som det osar kos av.

Jordskokksuppe med rista hasselnøtter & spekeskinke

austen er den tida det blir laga mest supper i dei fleste heimar. Jordskokk passar perfekt til suppe og gir ein rund og nøtteaktig smak som dei fleste vil like. Denne suppa er fyldig og krema og har eit hint av søtleg smak.

Honningsmørbakte rotgrønsaker

ei norske grønsakene er på markedet igjen og fristar med sine friske fargar og gode smakar. Rotgrønsaker i ulike variantar passar til det meste og kan brukast som tilbehør på mange måtar. Desse rotgrønsakene er bakt i ovn saman med smør, honning, sitron og urtar og er det perfekte tilbehør til hausten sine gode middagsrettar!

Kantarellpizza med karamellisert sjalottløk & strandaskinke

i er framleis i sommarmånaden august, men ute minner vèret mest om haust. I skogen er kantarellen i full vekst og då er det klart ein må bruke den til gode middagar. Denne pizzaen har god smak av kantarell saman med søt sjalottløk, salt strandaskinke og masse god smak frå crème fraiche-saus i botnen.

Hjorteburger med tyttebærdressing & kantarell

et er lite som slår det å sette tenna i ein god og saftig heimelaga burger når helgemiddagen skal inntakast med god samvittigheit. Denne burgeren er vel det eg vil kalle den ultimate haustburger, då den inneheld karbonader av hjortekjøt, tyttebærdressing og smørstekte kantarellar med timian.

Torsk i raud pesto- & fløtekraft med soltørka tomatar

/Innlegget inneheld annonselenker/ orsk saman med soltørka tomatar og ein fløtekraftsaus med raud pesto er smakfull fiskemiddag som er like fin til kvardags som til helg. Fløtekrafta som fisken blir tilberedt i smakar nydeleg av dei soltørka tomatane som gir ein fin og rund smak til retten.

Laks med honning-& soyasaus

nkle og smakfulle kvardagsrettar som både er raske å lage og sunne er velkomne på mitt middagsbord. Denne lakseretten med asiatiske smakar som soyasaus, lime, ingefær og chili er eit supert forslag til nettopp det!

Mango-& kyllingcurry

siatiske curryrettar med mykje god smak er noko av det beste eg veit som både kvardags-og helgemiddag. Denne currygryta med smak av søt mango, kylling, aromatiske krydder og ein lett ettersmak av chili er nydeleg god og svært enkel å lage.

Quesadillas med kylling, avokado & chili

uesadillas er ein meksikansk rett som er laga av tortillalefser som er fylt med ost og anna fyll og stekt på panna slik dei blir gyldne og osten smeltar. I min versjon har eg fylt tortillalefsene med cheddarost, krydra kylling, avokado og chilibønner.

Pizza med nektarin, brie & spekeskinke

redagspizzaen for deg som er glad i kombinasjonen av søt frukt, smakfull og skarp ost og salt spekeskinke. Denne kvite pizzaen vil du ikkje gå glipp av!

Panert torsk med rotgrønsaksfries & remulade

et å panere fisk kan gjere det enklare og meir spennande å få i seg meir fisk i kvardagen for både liten og stor. Her er det torsk som er panert i ei blanding av griljermjøl og pinjekjerner servert saman med fries av rotgrønsaker og heimelaga remulade.

Salat med grilla nektarin, spekeskinke, blåmuggost & basilikum-vinaigrette

ombinasjonen av søt frukt saman med ost og salat er nydeleg. Dei grilla nektarinane gir ein søt, mild og sommarleg smak til den ellers litt salte og skarpe smaken frå blåmuggost og spekeskinke.

Pizza med jordbær, chèvre & asparges

izzafesten fortsetter på bloggen og i dag vil eg dele oppskrifta på ein litt annleis pizza. Denne er uten nokon form for kjøt, men har derimot ein spennande smak av jordbær og geitost.

Sopp- & potetgrateng med bacon & asparges

år du har lyst på noko skikkeleg godt og mektig til middagskosen i helga kan ein grateng vere supert å lage. Denne inneheld for det meste masse grønsaker, litt bacon, ein heil del fløte og masse god smak.

Kvit pizza med eple, spekeskinke & smørstekt fennikel

izza med tynn botn og italiensk preg er og forblir ein av mine favorittar når det kjem til kosemat. Denne varianten har kvit saus som er det eg likar best og er toppa med masse gode råvarer. Spekeskinke, eple, fennikel og sjalottløk er blant ingrediensane og gjer denne pizzaen til noko nydeleg godt.

Pizza med tomat, chorizo & oliven

erre tanken av ein pizza med tynn, sprø skorpe og saftig og smakfullt fyll kan få ein kvar til å få vatn i munnen. Denne er akkurat slik og har smakar som chorizopølse, svarte oliven, tomatsaus, soltørka tomat og timian i seg.

Terte med aubergine, squash & gulrot

enne grønsaksterta er full av smak og gode råvarer og er fin til både lunsj og middag. Som regel inneheld middagsmåltida her enten kjøt eller fisk i ei eller anna form, men det å bytte ut dette med vegetarrettar innimellom er berre sunt. Spesielt når det kan smake så godt som dette. Terta har ein
Read more

Spansk torskepanne

orsk i panne med tomat, chorizo og safran gir assosiasjonar til det spanske kjøkken og er ein herleg rett som kan serverast til både kvardags og fest. Saman med ferskt focacciabrød blir dette ein fin rett som kan minne litt om ein ekstra aromatisk bacalao.

Pizzabollar

in god pizzabolle med godt fyll og sprø botn er fin kveldskos, helgemat eller turmat. Pizzabollane har eit smakfullt fyll med kjøtdeig og god tomatsaus, nydeleg spekepølse, masse sprøstekt ost og luftig botn med sprø skorpe på undersida.

Spekeskinkesurra kyllingbryst fylt med brie, eple & basilikum

ersom du er glad i friske kyllingrettar og i tillegg er glad i gode ostar er dette ein sjølvskreven rett for deg. Kyllingbrystet er fylt med god brie, epleskiver, fersk basilikum og deretter surra inn i spekeskinke og får ein saftig og smakfull aroma. Ved sidan av har du ein nydeleg eplekraftsjy som gir ein
Read more

Surra lammesteik, ertepurè med mynte, hasselbackpoteter & rødvinssjy

ammesteik er den beste søndagsmiddagen eg veit om og gir gode minner frå barndommen. Dersom det er stekt på korrekt måte blir lam saftig og mørt kjøt som smeltar på tunga. Denne steika med eit urtelokk med sprø parmesanost, frisk ertepurè med mynte, rødvinsjysaus og hasselbackpoteter blei ein skikkeleg saftig og smakfull opplevelse.

Brokkolisuppe med erter & spekeskinke

røn brokkolisuppe med erter og spekeskinke er enkel og super kvardagsmiddag. Denne milde suppa passar dei fleste ganar og er laga med kokosmjølk som gir ein krema men lett konsistens.

Laksetaco

aco er alltid godt og passar for både liten og stor. Stort sett blir den servert med kjøt, men no har den vanlege tacoen fått ein stor konkurrent på mitt kjøkken. Taco med fisk er saftig og smakfullt og eg byttar gjerne ut kjøtdeiga i tacoen med laksebitar når som helst.

Quiche med røykalaks & asparges

årlig og smakfull quiche med skiver av god røykalaks, ferske aspargestoppar, vårløk og rosèpeppar som smakar nydeleg saman med grøn salat og syrleg vinaigrette. Dette er mat som passar ein solrik vårdag med sine friske fargar.

Kylling med granatepleris & raita

enne middagsretten smakar både forfriskande og godt av krydder med indisk preg. Kyllingen er krydra med mellom anna gurkemeie, spisskummen og honning og er servert saman med jasminris med friske granateplekjerner og ein herleg indisk yoghurtdressing (raita) med mynte.

Gresk moussaka

en tradisjonelle greske moussakaen er som lasagane er for italienarane. Eg har ete mykje moussaka i mitt liv, men ingen slår dei ekte greske du får i Hellas. I barndommen blei moussaka forbunde med ein slags lasagnelignande grateng der pastaen var bytta ut med poteter. Her får du den autentiske varianten med både kanel og
Read more

Entrecôte med ovnsstekte rotgrønsaker & avokadodip

it solid stykke biffkjøt med enkelt tilbehør er kjærkomen helgekos som alltid slår an. Denne gongen bar biffmiddagen preg av meksikanske smakar som lime, chili og avokado.

Focaccia-sandwich med ovnsbakte tomatar

ite slår eit godt stykke brød saman med godt pålegg og tilbehør. Denne sandwichen med heimelaga focacciabrød, ovnsbakte småtomatar, avokadomos, serranoskinke og mozzarellaost utgjer ein solid lunsj eller enkel middag til dagar der ein ikkje orkar for mykje kokkelering med gryter og panner.

Fiskegrateng

iskegrateng er noko dei aller fleste av oss er vande med å ha fått servert gjennom barndommen og framleis er den like aktuell. Denne varianten har både spinat, erter og sennep i seg og er ein litt fornya versjon av den klassiske gratengen eg har spist i alle år.

Souvlaki med pitabrød & fetakrem

ouvlaki er greske grillspyd med marinert kjøt. Som oftast er det svinekjøt eller kylling det er snakk om, men også lammekjøt blir brukt. Her har eg laga souvlaki av svinekjøt og servert saman med pitabrød, ein nydeleg fetakrem (tirokafteri) og fersk salat.

Kyllinglår i soltørka tomat-og fløtekraft

aftig og mør kylling med ein smakfull kraftsaus med masse smak av søt og syrleg soltørka tomat og eit lite sting av chili. Denne kyllingen blir utruleg saftig og krafta i gryta er så god du får lyst å slurpe den i deg med skei.

Krema blomkålsuppe

eimelaga blomkålsuppe er rask og god kvardagsmat som fell i smak hos dei fleste. Denne varianten er ganske tjukk og krema og er toppa med sprøstekt serranoskinke, pinjekjerner og persille.

Pizza med serranoskinke, gorgonzola & pære

izza med luftig og sprø botn, gorgonzola, pære, valnøtter og serranoskinke. Denne pizzaen har voksne smakar og er ein himmelsk kombinasjon av gode råvarer.

Bolinhos de bacalhau (klippfiskbollar)

esse klippfiskbollane kjem opprinneleg frå Portugal og er nydeleg som tapasrett eller helgemiddag. Server dei gjerne saman med tomatsalsa, majones eller aioli og litt grøn salat.

Torsk med gulrotpurè & chorizo

iskemiddagar er det viktig å få snike inn minst to-tre dagar i veka og då må det gjerne smake litt spennande også. Her er fine torskefiletar servert på ei seng av gulrot-og kålrotpurè med appelsin og ei chorizoblanding med pinjekjerner og vårløk.

Lammekofta på ertehummus & naanbrød

ofta er små og litt avlange kjøttbollar som stammar frå Midtøsten, Afrika og Asia. Dei fleste verdensdelar har sin variant av kjøttbollen og denne varianten bærer preg av arabiske smakar. Desse kjøtbollane er smakfulle kjøtbollar av lammekjøt med gode krydder og er servert på ein hummus av grøne erter og heimelaga naanbrød.

Krema soppsuppe

i god krema soppsuppe med bitar av champignonsopp og purreløk saman med rista brød er noko av det beste du kan servere meg ein vinterkveld. Denne suppa er nettopp dette. Soppsuppa har ein aromatisk og mild smak av champignon og ein krema og mjuk konsistens som smeltar på tunga.

Heimelaga «norsk» pizza

v og til er lysta på noko heilt enkelt og ujålete til middag ganske stor, sjølv for meg som elskar eksperimentering og nye smakar. Heimelaga «norsk» pizza slik vi vaks opp med i barndommen stod på menyen her for litt sidan. Pizzaen har nokre små justeringar på krydderfronten, men ellers er den av det gamle
Read more

Lasagnerullar

asagne finnest i utallige variantar og versjonar både med og utan både kjøt og pasta. Denne gongen hadde eg lyst på noko litt annleis enn den tradisjonelle lasagnen og laga rullar av lasagneplatene. Resultatet blei ein av dei bedre lasagnemiddagar som har blitt servert her i huset. Dei gode og enkle italienske smakane i denne
Read more

Lakseburger med coleslawdressing

akseburger er ein spennande og smakfull måte å få både store og små til å spise meir fisk i kvardagen. Denne varianten er asiatiskinspirert og har mykje god smak.

Chili con carne

enne smakfulle og sterke chiligryta er perfekt til kalde vinterdagar. I tillegg til å vere smakfull og aromatisk er chili con carne sunt og passar perfekt som kvardagsmat.

Kalkungrateng

tter nyttårskalkunen er det som regel ofte igjen ein heil del kalkunrestar. Kalkunkjøtet er kanskje blitt litt tørt og trist etter 2-3 dagar og då er det supert å lage denne retten. Då får du brukt opp restane og i tillegg blir kalkunen igjen eit smakfullt måltid.

Hasselbackpoteter med epler & rosmarin

otet er ei fantastisk råvare som du kan gjere mykje med og bruke på mange måtar. Denne hasselbackpotetforma med epler, sjalottløk, rosmarin og honning passar godt som tilbehør til både fisk og kjøtrettar.

Hjortekaker i krema saus

eimelaga hjortekaker er skikkeleg snaddermat og kan serverast på mange måtar. Her har eg servert hjortekaker i ein krema saus med sjalottløk og sopp som er smakssatt med tyttebær og sennep.

Salat med mårpølse

ok ein kjapp og smakfull middagsrett til førjulstida. Denne salaten med grov mårpølse, rosenkål, granateple og rosmarin gir ein liten smak av jul og er rask å slenge ihop ein travel desemberdag.

Hjorteburger på kvitløk-og rosmarinpotetstappe

jortekjøt har ein nydeleg smak og er supert å lage smakfulle karbonader av. Her er det servert saman med ein potetstappe med kvitløk og rosmarin, ferske rosenkål, karamellisert sjalottløk og granateple. Den litt søte og djupe viltsmaken blir fint balansert saman med dei syrlege granateplefrøa og gir retten ein utfyllande smak.

Tortillapizza med røkt ørret

vardagsmat skal gjerne gå raskt og vere enkelt å tilberede. No i desse hektiske førjulstider er ein rask og sunn lunsj eller lett middag praktisk å få inn mellom alle gjeremål.

Valnøttpasta med asparges

in herleg og annleis pastasaus med god smak av valnøtter som gir eit lite «krønsj» til den mjuke pastaen. Retten er også rask å lage og inneheld gode råvarer som gir mykje smak.

Julekrydra kjøttbollar & rømmedressing

esember nærmar seg med stormskritt og det er på tide å finne fram alle oppskrifter med julesmakar og krydder igjen. I dag falt valget på svinekjøttbollar med smak av julekrydder som nellik, allehånde og stjerneanis.

Skogens kyllinggryte

yllinggryte med smak av skogen i form av smakfull steinsopp i ein kraftsaus av fløte og madeira. Denne gryta er ein smakfull opplevelse for deg som er glad i sopp.

Indiskinspirert laksecurry med naanbrød

urrygryter er aromatiske gryter basert på saus med masse krydder og smakar. Ofte er nok denne retten laga med kjøt, men her har du ein kvardagsvariant med sunn laks som er laga på 1-2-3!

Nøttepanert laks med spinatblanding

vardagsmiddagar skal gjerne gå både raskt og enkelt å lage og samtidig vere sunne og proppa i næringsstoff. Denne fiskemiddagen er mettande, sunn og smakar i tillegg veldig godt.

Kvardagsbiff med kantarellsjysaus & byggris

iffmiddag behøver ikkje bety helg og usunn mat. Her får du oppskrift og framgangsmåte til ein biffmiddag du trygt kan ete på ein kvardag. Entrecote servert med ein kantarellsjysaus, lune tomatar og byggris.

Kyllingbryst med eplesalat

plesesongen har tatt meg! I det siste har eg brukt epler i alle mulige rettar og sammenhengar. Både til frukost, lunsj, middag og dessert. Denne gongen har dei fått plass i ein salat med godsaker og stekt kyllingbryst med sitron.

Pasta med squashsaus

asta med ein krema og herleg saus laga av squash, urter og fløte og toppa med sprøstekte baconbitar er ein rett som har gått igjen her i heimen i fleire år. Pastaretten er ein enkel og smakfull favoritt som kan minne litt om ein pasta carbonara.

Pizza bianca med bacon, spinat & karamellisert rødløk

elg betyr pizzatid og kos på kveldstid. Med denne oppskrifta på kvit pizza med tynn italiensk botn, sprøstekt bacon, spinat og karamellisert rødløk saman med god ost blir det høg kosefaktor.

Kylling med epler i kvitvinskraft

ryter med kylling og sprøtt skinn har blitt ein av mine store favorittar den siste tida. Kyllingkjøtet blir mykje meir saftig og får meir smak når det blir stekt og kokt i gryte med gode krydder og grønsaker.

Lammekotelettar i form med kantareller & fløtesaus

ammekjøtet er fortsatt i sesong i butikkane og er perfekt i alle haustrettane. Her har dei fått smak av rosmarin og er servert saman med stekt kantarell, sopp, rødløk og fløtesaus i form i ein ujålete og rustikk middagsrett.

Fylt baconsurra svinefilet & blomkålpurè

vinefilet med godt eplefyll surra inn i baconstrimlar og servert med fløyelsmjuk blomkålpurè og fersk spinat er god helgemat som går kjapt å lage!

Andebryst med bringebærsaus & ratatouille

in store favoritt på middagstallerkenen er andekjøt og nettopp det stod på helgemenyen for nokre veker sidan. Andebryst med sprøstekt skinn, bringebærsaus og herleg ratatouille av ferske grønsaker.

Kvit bacalao

acalao er eit nydeleg festmåltid og det finnest eit hav av forskjellige typar. Denne gongen er det kvit bacalao med masse fløte, løk og sprøsteikt bacon og chorizopølse på menyen.

Torskekaker i krydra tomatsaus

iskekaker av torsk med smakfull og krydra tomatsaus på ein mandag er passande etter utskeielsar i helga. Desse fiskekakene i tomatsaus er proppa fulle i smak og er eit friskt innslag blant dei tradisjonelle fiskemiddagane.

Sopprisotto med kantarell & ruccula

isotto er mettande og kan varierast i det uendelege med smakar og tilbehør. Her i soppversjon med kantarellar, purre og ruccula. Sopprisotto er nydeleg haustmat til å varme seg på mørke kveldar og er skikkeleg kosemat. Med god kraft og fersk sopp blir dette ein smakfull rett å glede seg til å få sette tennene i.

Sennepsglasert ytrefilet av svin, honningbakte rotgrønsaker & krema spinatsoppstuing

austen er over oss og det bugnar av flotte norske rotgrønsaker og råvarer. Denne retten byr på svinekjøt med sennep som er servert saman med smakfulle honning-og timianglaserte rotgrønsaker og ein krema spinat-og soppstuing med mascarponeost.

Ertesuppe med grønsaker & svineknoke

kte tradisjonskost står på menyen idag. Ertesuppe vekker gamle minner frå middagar med farmor, og det er nettopp ertesuppe som skal serverast her idag.

Pizza med reinsdyrskav & kantareller

izza er standard helgekos hos mange, men kva med å prøve ein ny variant istaden for den vanlege med kjøttdeig? Her har du oppskrift på pizza med tynn italiensk botn, kvit pizzasaus og kantarellar, bacon og reinsdyrskav som fyll!

Pannestekt laks & lun potetsalat

isk er rask, enkel og sunn kvardagsmat som kan varierast i det uendelige. Har du lyst på ein fiskemiddag som er rask å lage og smakar friskt er det berre å lese vidare.

Torsk med ertepurè & potetlompe

orskefilet servert med ertepurè, potetlompe, elgpølse, pastinakk og pepperrotsennep. Denne fiskemiddagen vart laga på null komma niks, men smakte allikevel himmelsk!

Kantarellsuppe

kogens gull er nok ein gong brukt til å kokkelere fram ein middagsrett. Kantarellen som eg har plukka siste dagane blei det laga ei herleg kremete og smakfull suppe av til middagen i går.

Kantarellpai

austen er på veg og tida for sopp er komen. Kantarellane er på plass i skogen og eg har allereide fått plukka litt. Så då er det på sin plass å lage ein herleg kantarellpai av godsakene.

Lasagne med mozzarella

asagne som inneheld masse godsaker i både kjøttsaus og kvit saus, toppa med sprøstekt mozzarellaost. Denne italienske klassikeren blir aldri kjedeleg!

Persisk safran-og kardemommekylling & couscoussalat

ylling med smak av Midtøsten er smakfull og annleis mat med herlege smakskombinasjonar. Her smaksatt med safran og kardemomme og litt ekstra sting frå chili og spisskummen.

Tacopai

aco i ny forkledning til helga? Då finn du oppskrift til ein herleg tacopai med speltbotn her!

Karrigryte med svinekjøtt

vardagsgryte med magert svinekjøt og smak av karri er lettvint og spennande mat.

Coq au vin

ransk gryte med kylling kokt i vin og kraft med sopp, bacon og sjalottløk. Det franske kjøkken slår til igjen!

Kyllingburger i minifoccacia

va er vel bedre enn ein stor og saftig burger når helga er her og ein skal lene seg tilbake i godstolen og nyte? Herlig kyllingburger med italienske smakar stod på gårsdagens meny her i heimen.

Krema spinatpasta med laks

asta med spinat, kremost og laks til kvardagsmiddagen. Kombinasjonen av pasta og laks saman med fyldig kremost og frisk sitron er nydeleg.

Fransk løkterte

ettlaga fransk terte med masse løk og milde smakar. Servert saman med ein grøn salat og syrleg og smakfull vinaigrette får du eit balansert måltid.

Pastasalat med balsamicodressing

astasalat er ypperlig middag eller lunsjmåltid som går raskt og lage i ein hektisk kvardag. Salaten er like god dagen derpå og er ypperleg å ta med som lunsj.

Serranosurra torsk, asparges & hollandaisesaus

å godt, så enkelt og så sunt. Torsk surra inn i serranoskinke, med sprø asparges og ein nydeleg kremete hollandaisesaus.

Andelår med safranrisotto

ndelår med godt krydder saman med ovnsgrilla cherrytomatar og ein herleg kremete risotto med smak av safran er ein spennande, mild og smakfull rett.

Kyllingspyd med sataysaus

rilla kyllingspyd med sataysaus er smakfull og enkel sommermat. Sataysausen er laga på knasande peanøttsmør og kokosmelk og er perfekt for deg som er glad i nøtter og asiatiske smakar.

Greske lammekotelettar med salat, tzatziki & rosmarinpoteter

ommerlig og enkel mat med mykje god smak av urtar. Greskmarinerte lammekotelettar er smakfull mat som iallfall vekker minner frå dei greske øyene for meg.

Burger med chevreost & sennepsdressing

eimelaga hamburger og hamburgerbrød med ein litt annleis vri. Denne burgeren er eit spennande alternativ til den vanlege burgeren, med sine enkle og smakfulle råvarer.

Andebryst med appelsinhonningsaus & søtpotetpurè

in av mine store favorittar når det kjem til kjøtmiddagar er andekjøt. Den karakteristiske smaken skiller seg ut frå alt anna og det er slik eg likar det.

Heimelaga tomatsuppe med kvitløksbrød

eimelaga tomatsuppe er noko av det enklaste og beste ein kan lage til middag. Brukar du gode tomatar i suppa så er du eigentleg garantert suksess.

Alt-i-ett-kyllingform med chorizo

erlig enkel kyllingform med chorizopølse, chili, og ferske urter i kvitvinskraft. Ekstra bonus er det også med lite oppvask sidan alt er laga i samme form.

Fiskebollar med rotmos & kvit saus

iskebollar i kvit saus med karri vekker vel kjære minner frå barndommen hos oss alle, og like aktuell er middagsretten den dag i dag. Berre at no kjem den ikkje frå boks lenger i min heim.

Heimelaga ravioli med spinat- og ostefyll

talienarane kan det meget godt, men det kan du også! Heimelaga pasta smakar så masse bedre enn butikkjøpt pasta og er ikkje så avansert å få til om ein har ei pastamaskin og litt tolmodigheit. Smaken er definitivt verdt det!

Lavendel- og sitronkylling

øyrest kanskje rart ut? Dette er kanskje ikkje for den aller mest kresne, men kylling marinert i lavendel, honning og sitron var ein ny og meget god smak. Neida, det smakar heller ikkje såpe eller parfyme sjølv om det kanskje helst er det du forbinder lavendel med.

Fiskegryte med kokosmelk

iskegryte med asiatiskinspirerte smakar er både lettvint og smakfull kvardagsmat. Gryta inneheld også ein del chili for deg som er glad i litt ekstra sting i maten.

Hjortesteik med rødvinssaus og mandelpotet-og persillerotpurè

jortekjøt er etter mi meining av det beste kjøt du kan få, om det er stekt på rett måte. Her har eg langtidsstekt hjortesteika på veldig lav varme over lang tid, og har som resultat fått ei saftig og utruleg mør steik.

Lakselasagne

va skjedde med fisken? Ho som har vakse opp med fisk til middag minst tre gongar i veka har ikkje lagt ut ein einaste fiskerett. Ikkje før no. Denne gongen er det laks på menyen, maskert i ein lasagne med spinat og andre godsaker.

Heilstekt urtesmørkylling med sennepssaus

aftig og smakfull kylling som smeltar på tunga, servert saman med søt sjalottløk og søtpotet og ein lett skarp og syrleg sennepssaus. Kylling har vel aldri smakt så godt som dette før.

Enchiladas med tacokjøttdeig

acomiddagen er fast innslag i dei fleste heimar i helgene, og er intet unntak her i huset heller. Er du som meg kanskje gått lei av den tradisjonelle tacoen med tacoskjell og tortillalefser og alle skålene med salat og tilbehør? Prøv gratinerte enchiladas med saftig og spicy kjøttfyll!

Boeuf Bearnaise

ransk språk, fransk landskap, fransk arkitektur og kanskje aller best, fransk mat. Det franske kjøkken åpna seg for meg som ei stor åpenbaring (jada, hørtest veldig religiøst ut dette) for eit par år tilbake sidan. Lite visste og forventa eg meg av maten i den franske kulturen då eg satte mine bein på fransk jord.
Read more

Persillerotsuppe med persillerot-og sellerirotchips

upper er enkel og rask mat og tar veldig lite tid å lage heilt frå botnen av. Så her kan du berre gløyme posesupper! Denne gangen har eg laga ei mild, men allikevel svært smakfull suppe på persillerot og litt sellerirot.

Lammelår med kantarellfløtepoteter og rødvinssaus

aftig og mørt lammelår med masse smak av rosmarin og kvitløk, rotgrønsaker, rødvinssaus og fløtegratinerte poteter med kantareller. Smakar og ingrediensar som garanterer for eit godt resultat.

Hjortegryte

yldig, krema og smakfull gryte med hjortekjøt, det er kosemat som er ein kvar søndag eller helligdag verdig. Denne gryta er veldig enkel å tilberede, men treng 2-3 timar over varmen. Men jaggu er det verdt det!

Boeuf Bourguignon

elg og meir tid betyr også bedre tid til langtidskokte middagsrettar og gryter. Helga er akkurat passert oss, men kanskje vil du alt no starte planlegginga til neste helgemåltid. Denne franske klassikaren er veldig enkel og lage, men treng god tid for at du skal få eit godt resultat med kjøtet. Her snakkar vi mørt
Read more

Spinatpai med bacon & spekeskinke

vardagsmat behøver slett ikkje vere kjedeleg. Denne paien er en av mine favorittar, og har blitt laga mange gongar. Smakfull spekeskinke og bacon blanda med sunn spinat og gode kryddersmakar.

Vårlig ertesuppe

yrste vårmånad er i gong og lettare kvardagsmiddagar med spreke fargar og smakar fristar sansane. Ein mandag er det kanskje også godt med noko lett og enkelt etter helgas utskeielsar? Denne suppa er meget rask å lage, smakar friskt og er ikkje minst sunn og god.

Helgeburger

år helga kjem er det ikkje mykje som slår ein saftig hamburger fullstappa i kaloriar etter ei lang arbeidsveke. Det er også fullt mulig å gjere det både sunnare og meir smakfullt enn dei ferdigkjøpte karbonadene og hamburgerbrøda, som etter mi meining er smaklause og kjedelige. For er det ein ting dei som kjenner meg
Read more